Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης 27 Ιανουαρίου, ήγε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Χρυσόστομος. Ο Πρόεδρος της Λέσχης μας, L.Μαγκαφάς, είχε την τιμή να εκπροσωπήσει τη Λέσχη στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που έλαβε χώρα στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών και να συμπροσευχηθεί μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων και των αρχών της πόλεώς μας και του Νομού, αλλά και εκατοντάδες απλών συμπολιτών μας, οι οποίοι κατέκλυσαν τον περικαλλή Ιερό Ναό.



Στην συνέχεια ο Πρόεδρος έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο στην αίθουσα του Θρόνου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου και υπέβαλε ευσεβάστως τις ευχές του στον σεπτό ποιμενάρχη μας.

Κατά την έξοδό του από το Επισκοπείο και κληθείς από δημοσιογράφο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού εδήλωσε:
"Είχα την εξαίρετο τιμή να επισκεφθώ τον Σεβασμιώτατο επ' ευκαιρία των ονομαστηρίων του. Υπέβαλα ευσεβάστως ευχές για μακροημέρευση. Εύχομαι ο Σεβασμιώτατος να συνεχίσει το λαμπρό του έργο και να προσφέρει πάντοτε σε όλους από το περίσσευμα της καρδιάς του. Σε σας δε, αγαπητοί μου, εύχομαι επίσης κάθε αγαθό"!

Η Λέσχη μας και από εδώ εύχεται υιικώς στον Σεβασμιώτατο Πολλά και ευδόκιμα έτη επ'αγαθώ των ψυχών ημών!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ


Άρχισε το περίφημο πατρινό καρναβάλι. Η Πάτρα για τον επόμενο καιρό θα δονείται κάθε μέρα και εντονότερα στους ρυθμούς του μεγάλου αυτού γεγονότος ξεφαντώματος.

Όπως είναι γνωστό στους Πατρινούς, η Τσικνοπέμπτη είναι για την Πάτρα παραδοσιακά η ημέρα της Παλιάς ή Άνω Πόλης. Κείνη την ημέρα από το απόγευμα ως το βράδυ, ο κεντρικότερος και ιστορικότερος δρόμος της Παλιάς Πόλης, η οδός Γερμανού, γεμίζει μικροπωλητές και ερασιτέχνες σουβλατζήδες. Ο δρόμος πεζοδρομείται και ο κόσμος πλημυρίζει όλο το μήκος του με κέφι, ζωντάνια, μουσικές και ευρηματικές μεταμφιέσεις.

Από το σκηνικό αυτό δεν μπορεί να απουσιάζει η Λέσχη LIONS Πατρών - "ΑΡΕΘΑΣ ΠΑΤΡΕΥΣ". Τα Μέλη μας θα στήσουν από νωρίς το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης την ψησταριά της Λέσχης και τα λαϊονικά μας εμβλήματα και θα ετοιμάζουν σουβλάκια και άλλα εδέσματα, τα οποία θα πωλούν στους Πατρινούς μαζί με άφθονο κρασί και μπύρα.

Η τρέλλα θα βασιλεύει το βράδυ εκείνο και σκοπός μας είναι να περάσουμε καλά και να συγκεντρώσουμε χρήματα για το έργο της Λέσχης. Ελάτε μαζί μας να τσικνίσουμε και να γελάσουμε πίνοντας και τραγουδώντας!!!

ΟΙ LIONS ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ



Το τραγικό συμβάν του φονικού σεισμού στην μαρτυρική Αϊτή, ευτυχώς βρήκε έτοιμη τη διεθνή μας οργάνωση. 350,000$ έχουν ήδη εκταμιευθεί και δοθεί από την οργάνωσή μας στον Ο.Η.Ε., για τις πρώτες ανάγκες των σεισμόπληκτων αδελφών μας εκεί. Μέλη από της Λέσχες του Οντάριο του Καναδά έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή με σκοπό να βοηθήσουν τα σωστικά συνεργεία, να συνδράμουν τις κρατικές υπηρεσίες, να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, να καταγράψουν τις ανάγκες των κατοίκων που επέζησαν.

Οι Έλληνες LIONS ευαισθητοποιημένοι και από το γεγονός ότι η Αϊτή υπήρξε η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το νεοελληνικό κράτος το 1822, ήδη συγκεντρώνουμε ρουχισμό και τρόφιμα για τους πονεμένους συνανθρώπους μας, τα αδέλφια μας της Αϊτής, ενώ κατ'επιθυμία του Κυβερνήτη μας L.Σεβρισαριανού, κάθε μέλος θα δώσει από 6€ και πάνω, ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό χρήσιμο για την κάλυψη των αναγκών ανοικοδόμησης της καθημαγμένης χώρας.

Για φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε: http://www.flickr.com/photos/lionsclubsorg/page2/

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΖΩΝΗΣ 1 ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΛΕΣΧΗΣ LIONS ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - "ΝΕΣΤΩΡ"


Στην αναμνηστική φωτογραφία η L.Χρυσομάλλη, Πρόεδρος Ζ.1 Π.IV Θ.117Α, ο L.Μαγκαφάς, Πρόεδρος Λέσχης LIONS Πατρών - "ΑΡΕΘΑΣ ΠΑΤΡΕΥΣ" και η L.Μουταβελή, Πρόεδρος της Λέσχης LIONS Καλαμάτας - "ΝΕΣΤΩΡ".

Την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010, αντιπροσωπεία της Λέσχης μας είχε την χαρά να ταξιδεύσει ως την Καλαμάτα, με σκοπό να παραστεί στην δεύτερη συνεδρίαση της Ζώνης 1 Περιοχής IV του Θέματός μας. Στη συνεδρίαση, με τη συμμετοχή και αξιωματούχων της Λέσχης Καλαμάτας και υπό την προεδρεία της Ζωνάρχου L.Νέλλας Χρυσομάλλη, συζητήθηκε η πορεία των Λεσχών, η υλοποίηση των προγραμμάτων προσφοράς, οι νέες οδηγίες του Κυβερνήτου και το πρόγραμμα αύξησης και συγκράτησης.

Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία της Λέσχης μας, παρευρέθηκε στην Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Λέσχης LIONS Καλαμάτας. Η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία. Περισσότερα από 100 άτομα είχαν προσκληθεί και παρέστησαν, ενώ ο Δήμαρχος Καλαμάτας απηύθυνε θερμό χαιρετισμό λαμπρύνοντας με την παρουσία του της εκδήλωση. Επίσης παρών ήταν ο πρ.Κυβερνήτης L.Asdjoern Reidar Hollund, από τη Νορβηγία.

Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως ο Πρόεδρος της Λέσχης μας εκλήθη να απευθύνει χαιρετισμό, κατά τον οποίον ετόνισε τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ιστορική Λέσχη LIONS Καλαμάτας από τους Lions όλου του ελλαδοκυπριακού χώρου, ευχαρίστησε θερμά για την υπέροχη, σχεδόν οικογενειακή, φιλοξενία και συνεχάρη, τόσο την Πρόεδρο της Λέσχης, L.Γιάννα Μουταβελή, για την εξαίρετη διοργάνωση της βραδιάς, όσο και την L.Χρυσομάλλη, ως Αμέσως Προηγούμενη Πρόεδρο, για την άψογη λειτουργία της Λέσχης.


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση.