Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Το προεδρείο της βραδιάς. Από αριστερά προς τα δεξιά, ο Καθηγητής κ.Χρίστος Γούδης, ο Κυβερνήτης L.Τάκης Αλικανιώτης, ο Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος της Λέσχης L.Μαγκαφάς και ο νέος Πρόεδρος L.Εμμανουήλ Βολουδάκης.

Σε μιά ζεστή και επιτυχημένη βραδιά στο Sakis Bistrot, χθες Σάββατο 12 Ιουνίου, εν μέσω 30 Λιονταριών και φίλων τους εγκαταστάθηκε ο νέος μας Πρόεδρος L.Εμμανουήλ Βολουδάκης και το Διοικητικό του Συμβούλιο για το λαϊονικό έτος 2010-11.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης LIONS Πατρών - "ΑΡΕΘΑΣ ΠΑΤΡΕΥΣ" (2010-11) L.Εμμανουήλ Βολουδάκης, απευθυνόμενος στο ακροατήριο.


Επίσης τιμήθηκε ο γνωστός ανά το πανελλήνιο καθηγητής κύριος Χρίστος Γούδης, ενώ ο απερχόμενος Πρόεδρος βράβευσε διακριθέντες Lions της χρονιάς του!

Ο L.Μαγκαφάς εγχειρίζει την τιμητική πλακέτα στον καθηγητή κ.Γούδη.


Ο καθηγητής κ.Γούδης απευθύνει χαιρετισμό στο ακροατήριο.


Ο απερχόμενος Πρόεδρος απονέμει το βραβείο LION OF THE YEAR (2009-10) στον απερχόμενο Α΄Αντιπρόεδρο της Λέσχης L.Βασίλειο Γ. Παπαδόπουλο, ως αναγνώριση των υπηρεσιών του.

Επτά Lions της Λέσχης μας βραβεύθηκαν με το βραβείο 100% Παρουσίας για τη λαϊονική χρονιά 2009-10. Είναι οι Lions Βολουδάκης, Στασινόπουλος, Μαγκαφάς, Παπαδόπουλος, Γεννάρης, Λαμπίρης, Ανδριόπουλος. Τους συγχαίρουμε και από εδώ!

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΛΕΣΧΗΣ LIONS ΠΑΤΡΩΝ
«ΑΡΕΘΑΣ ΠΑΤΡΕΥΣ»
ΛΑΪΟΝΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011


Πρόεδρος: Δρ. L.Εμμανουήλ Βολουδάκης, Κλινικός Ψυχολόγος

Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος: L.Παναγιώτης Κων. Μαγκαφάς, Καθηγητής Ιστορίας

Α΄ Αντιπρόεδρος: L.Κοσμάς Γεννάρης, Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων

Β΄ Αντιπρόεδρος: L.Νικόλαος Λαμπίρης, Ιατρός - Καρδιολόγος

Γραμματεύς: L.Σπυρίδων Στασινόπουλος, Δικηγόρος

Ταμίας: L.Βασίλειος Γ. Παπαδόπουλος, Δικηγόρος

Σύμβουλος: L.Δημήτριος Σφυρής, Δημόσιος Υπάλληλος

Σύμβουλος: L.Γεώργιος Βαβίτσας, Επιχειρηματίας

Κοσμήτωρ: L.Αλέξανδρος – Ηλίας Λαμπίρης, Φοιτητής

Έφορος Τάξεως: L.Μπάμπης Γιαννόπουλος, Φυσικός-Συγγραφέας

Πρόεδρος Επιτροπής Μελών: L.Ανδρέας Ανδριόπουλος, Σύμβουλος Πολιτισμού (Φεστιβάλ Πάτρας)


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη από την Λέσχη LIONS Πατρών. Στο στιγμιότυπο ο απερχόμενος Πρόεδρος της Λέσχης Πατρών L.Νικολάου με τη σύζυγό του, και ο L.Νίκος Μπογονικολός.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ

Στη θαυμάσια ατμόσφαιρα του ιστορικού Sakis Bistrot θα λάβει χώρα στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου η τελευταία για το έτος 2009-2010 Επίσημη Συνεστίαση της Λέσχης LIONS Πατρών - "ΑΡΕΘΑΣ ΠΑΤΡΕΥΣ".

Κατά τη διάρκεια της συνεστίασης θα γίνει η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Καθηγητή κύριο Χρήστο Γούδη, ο Κυβερνήτης L.Αλικανιώτης θα εγκαταστήσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης σε μια σεμνή τελετή, ενώ τέλος ο απερχόμενος Πρόεδρος της Λέσχης θα απονείμει διακρίσεις και βραβεία εκτίμησης σε διακριθέντες Lions της χρονιάς του.

Η εκδήλωση θα κλείσει με δείπνο.

Πέρας προσελεύσεως 8:45

Τιμή προσκλήσεως 25 ευρώ.

Ένδυμα βραδινό μετά λαϊονικών διασήμων.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΑΪΟΝΙΚΩΝ ΕΤΩΝ 2008-9 KAI 2009-10

Χθες το βράδυ στην τελευταία συνεδρία της Λέσχης LIONS Πατρών – «ΑΡΕΘΑΣ ΠΑΤΡΕΥΣ» έγινε ο απολογισμός του απερχόμενου και Ιδρυτικού Προέδρου για την διετία της Προεδρίας του. Ο Απολογισμός έχει ως εξής:

Απολογισμός διετίας L.Μαγκαφά,
ως Προέδρου Λέσχης LIONS Πατρών – «ΑΡΕΘΑΣ ΠΑΤΡΕΥΣ»




Λαϊονικό έτος 2008-9

1.Τέλη Οκτωβρίου 2008 η Λέσχη συμμετείχε στον ετήσιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής Αφίσα για την Ειρήνη με δύο έργα.
2.Τέλη Νοεμβρίου η Λέσχη συγκέντρωσε 12 κούτες με καινουργή και μεταχειρισμένο ρουχισμό και είδη υπόδησης συμμετέχοντας στο «Καραβάνι της Αγάπης» που οργάνωσε ο Κυβερνήτης για τους Έλληνες της Αρμενίας.
3.Στις 5 Δεκεμβρίου στην Ιδρυτική της Βραδιά, η Λέσχη παρέλαβε από τον Προηγούμενο Διεθνή Σύμβουλο L.Μίμη Καλατζόπουλο τον Καταστατικό της Χάρτη. Ανάδοχος Λέσχη η ιστορική Λέσχη LIONS Αθηνών.
4.Τέλη Ιανουαρίου 2009 η Λέσχη έκοψε σε στενό κύκλο την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της.
5.Στα μέσα Φεβρουαρίου 2009 η Λέσχη διοργάνωσε Αποκριάτικη Βραδιά για τα Μέλη και τους φίλους της στο εστιατόριο Derlirio.
6.Μέσα Μαρτίου 2009 αντιπροσωπεία της Λέσχης συναντήθηκε με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδος. Μετά την πρώτη γνωριμία υπήρξε αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών για τους στόχους των δύο οργανώσεων και καταρχήν συμφωνία για κοινές δράσεις στο μέλλον.
7.Τέλη Μαρτίου 2009 Μέλη της Λέσχης επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Αναπήρων Παίδων «Κιβωτός της Αγάπης» στην Άνω Πόλη της Πάτρας. Έβαλαν μουσική στα παιδιά, γνωρίστηκαν μαζί τους, χόρεψαν, τα κέρασαν γλυκά και δώρισαν τρεις μεγάλες κούτες γάλα εβαπορέ, του οποίου υπάρχει ανάγκη στο ίδρυμα.
8.Αρχές Απριλίου 2009 η Λέσχη διοργάνωσε Επίσημη Συνεστίαση στην «Πολιτεία» Πατρών. Κεντρικός ομιλητής ο L.Τάκης Αντωνόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου και τυφλός ο ίδιος, με θέμα: «Ανακαλύπτοντας την Ιθάκη του Λαϊονισμού: Κοινωνική και ακαδημαϊκή πορεία μέσα στην τυφλότητα». Επίσης έγινε η εισδοχή ενός Ιδρυτικού Μέλους που απουσίαζε από την Ιδρυτική Βραδιά καθώς και η προβολή του CD του Κυβερνήτη για το «Καραβάνι της Αγάπης».
9.Τον Μάιο 2009 η Λέσχη έστειλε 200 ευρώ στο Θέμα για την αγορά του αυτοκινήτου για τη Θήβα.
10.Τον Ιούνιο 2009 η Λέσχη προέβη σε δωρεά 280 ευρώ στη Λέσχη Αθηνών εις μνήμην L.Τάσου Γάγκου.

Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν 14 Ολομέλειες, 1 Διοικητικό Συμβούλιο, 3 Συνεστιάσεις, Εισδοχή 1 Μέλους από transfer, διαγραφή 4 μελών.

Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε και στα τρία Συμβούλια Κυβερνήτου σε επίπεδο Ζώνης. Στο διευρυμένο Συμβούλιο Κυβερνήτου για το Καραβάνι της Αγάπης στην Αθήνα, στο 42ο Εθνικό Συνέδριο των Ιωαννίνων, στην Τελετή Παράδοσης Παραλαβής του Θέματος στο HILTON.



Λαϊονικό έτος 2009-10

1.Στις 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλη της Λέσχης επισκέφθηκαν τα παιδιά της «Κιβωτού της Αγάπης», μίλησαν μαζί τους, χόρεψαν υπό τους ήχους μουσικής, κέρασαν γλυκά και αναψυκτικά παιδιά και προσωπικό και άκουσαν τα αιτήματα του διευθυντού του Ιδρύματος.
2.Η Επιτροπή «Αφίσα για την Ειρήνη» της Λέσχης, συγκέντρωσε 12 έργα από ισάριθμα παιδιά κατάλληλης ηλικίας, επέλεξε τα δύο καλύτερα και τα απέστειλε στην αντίστοιχη επιτροπή του Θέματος στις 14 Νοεμβρίου 2009.
3.Στις 5 Δεκεμβρίου σε επίσημη συνεστίαση η Λέσχη γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, έκοψε τούρτα για τα πρώτα της γενέθλια και προχώρησε σε αδελφοποίηση με την ιστορική Λέσχη LIONS Κερκύρας. Στη Συνεστίαση παρέστη και αντιπροσωπεία της Λέσχης LIONS Κερκύρας με επικεφαλής την Πρόεδρο της Λέσχης L.Γραμμένου.
4.Στις 18 Δεκεμβρίου 2009 αντιπροσωπεία της Λέσχης παρέδωσε στον Διευθυντή του Ιδρύματος αναπήρων παίδων «Η Κιβωτός της Αγάπης» ένα κιβώτιο με παιδικές τροφές και φρουτόκρεμες, τρία πακέτα με τοματοπελτέδες και ένα τσουβάλι 30 κιλών ρύζι.
5.Το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου, η Λέσχη προέβη σε ενημερωτική εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη (στα πλαίσια του προγράμματος των Διεθνών STRIBES). Σε ειδικό περίπτερο στην Πλ.Γεωργίου διενεμήθησαν φυλλάδια και έγινε έλεγχος διαβήτου σε όσους το επιθυμούσαν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
6.Στις 19 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, η Λέσχη διοργάνωσε ομιλία του L.Γιάννη Αλαβάνου, Α΄ Αντιπροέδρου της Λέσχης LIONS Αθηνών – «ΕΡΜΗΣ», στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, με θέμα «Η Μετανάστευση ως μια νέα πραγματικότητα».
7.Στις 20 Ιανουαρίου η Λέσχη έκοψε την Αγιοβασιλόπιτά της το απόγευμα λίγο πριν την Ολομέλειά της. Στην κοπή συμμετείχαν παρατηρητές, φίλοι, μέλη και επισκέπτες από την Λέσχη LIONS Πατρών. Το φλουρί και το δώρο κέρδισε το μέλος της Λέσχης L.Ν.Λαμπίρης.
8.Το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου τα μέλη της Λέσχης μαζί με φίλους και συγγενείς τους, έψησαν σουβλάκια στην Παλιά Πόλη της Πάτρας. Από τις πωλήσεις προέκυψε κέρδος 160 περίπου ευρώ.
9.Τέλη Φεβρουαρίου ο Ταμίας της Λέσχης κατέθεσε στο λογαριασμό του Θ.117Α για την σεισμόπληκτη Αϊτή 100€.
10.Στις 17 Απριλίου 2010 αντιπροσωπεία της Λέσχης παρέδωσε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Καταστήματος Κράτησης Αγ. Στεφάνου Πατρών τέσσερις συσκευασίες ρολά χαρτί υγείας, δύο συσκευασίες των 100 σαπουνιών εκάστη για τους ενδεείς κρατουμένους και 23 τόμους για την δανειστική βιβλιοθήκη του Καταστήματος.
11.Στις 25 Απριλίου 2010 η Λέσχη διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Λαϊονικής Επιμόρφωσης του Θ.117Α Λαϊονικό Σεμινάριο Επιμόρφωσης στο Ξενοδοχείο Astir με προσκεκλημένους εισηγητές τους L. Ζαχαριάδου P.C.C. και L. Τσαγκαράτο P.C.C.
12.Τον Μάιο η Λέσχη υιοθέτησε το διεθνές πρόγραμμα ανακύκλωσης σκελετών γυαλιών όρασης και τοποθέτησε τρία κυτία συλλογής χρησιμοποιημένων σκελετών οράσεως σε ισάριθμα καταστήματα οπτικών της πόλης μας. Οι σκελετοί που θα συγκεντρωθούν, θα αποσταλούν στην Ιταλία σε λαϊονικό κέντρο αποκατάστασης σκελετών γυαλιών όρασης και μέσω Αμερικής θα σταλούν σε κατοίκους αναπτυσσόμενων χωρών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.
13.Στις 12 Ιουνίου 2010 σε συνεστίαση ο Κυβερνήτης L. Αλικανιώτης εγκατέστησε το νέο Δ,Σ, της Λέσχης. Στην ίδια βραδιά η Λέσχη βράβευσε τον Καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ποιητή και συγγραφέα κ.Χρήστο Γούδη.

Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν 16 Ολομέλειες, 3 Συνεστιάσεις, 1 Σεμινάριο, 1 Εισδοχή νέου Μέλους, 1 Εισδοχή Μέλους από transfer, διαγραφή 3 μελών.

Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε και στα τρία Συμβούλια Κυβερνήτου σε επίπεδο Ζώνης. Στο Έκτακτο Συνέδριο της 14ης Νοεμβρίου στην Αθήνα, στην κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Λέσχης LIONS Καλαμάτας, στην Ιδρυτική Βραδιά της νέας Λέσχης LIONS Αλεξανδρουπόλεως – «ΦΑΡΟΣ», στο 43ο Εθνικό Συνέδριο στη Μυτιλήνη, στην Τελετή Παράδοσης Παραλαβής του Θέματος στο HILTON.

Επίσης στο διάστημα της διετίας αυτής καταρτίσθηκε, ψηφίστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή ο Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας της Λέσχης. Καταρτίσθηκε, εγκρίθηκε από την πολιτεία και τέθηκε σε ισχύ το Καταστατικό της Λέσχης. Δημιουργήθηκε ομάδα φίλων της Λέσχης στον ηλεκτρονικό χώρο επικοινωνίας Facebook. Δημιουργήθηκε Blog της Λέσχης και επίσημη εγκεκριμένη ιστοσελίδα της.

Ακόμη η Λέσχη εφοδιάστηκε με Σημαίες, Λάβαρα, μπανεράκια, σφραγίδες, σήματα πέτου, γέφυρα σημαιών, κουδούνα και σφύρα, λαϊονικό κάλυμμα πάνελ, λιονταράκι – κουμπαρά Εφόρου Τάξης, CD μουσικής για συνεστιάσεις, kit νέων μελών κ.ά.