Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ LIONS

Sid L. Scruggs III
International President


Sid L. Scruggs, of Vass, North Carolina, USA, was elected president of The International Association of Lions Clubs at the association's 93rd International Convention, held in Sydney, Australia, June 28-July 2, 2010. President Scruggs is a retired military and commercial airline pilot and a graduate of the U.S. Naval Academy.

Using as his presidential theme Beacon of Hope, President Scruggs will make service to others – the core principal of Lions clubs around the world – the focal point of his presidency.

A member of the Vass Lions Club, he has held many offices in the association. In addition, he has presented at the USA/Canada and Europa Leadership forums and served as an instructor for the Lions Clubs International Leadership Institute and the District Governors-elect School.

In addition to his Lions activities, President Scruggs is chairperson of the board of directors of the Governor Morehead School for the Blind, a member of the board of the Raleigh Lions Clinic for the Blind, Inc., and a life member of the American Airlines Grey Eagles Association and the Naval Academy Alumni Association.

In 2010 he was elected to the United States Blind Golf Association Hall of Fame. He has also been presented with the Order of the Long Leaf Pine, the highest award given by the State of North Carolina, and an honorary doctorate of humanities from World University.

In recognition of his service to the association, President Scruggs has received the 100% Club President Award, the Governor of Excellence Award, the Key of Nations Award for sponsoring more than 100 Lions members, the International Presidential Award and the Ambassador of Good Will Award, the highest honor the association gives to its members. He is a Progressive Melvin Jones Fellow.

President Scruggs and his wife, Judy, also a Lion and a Progressive Melvin Jones Fellow, have four children and 16 grandchildren.

Κείμενο από την σελίδα των Διεθνών http://www.lionsclubs.org
 

Διοίκηση 2010-2011

Για το λαϊονικό έτος 2010-2011 η διοίκηση των Lions ιεραρχικά έχει ως εξής:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
L.Sid L.Scruggs III
Λέσχη LIONS Vass [North Carolina, U.S.A.]

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ 117 ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ
L.Ιωάννης Λυριτζής
Λέσχη LIONS Αθηνών - "ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ 117Α ΝΟΤΙΟΣ ΕΛΛΑΣ
L.Γεώργιος Αργυρόπουλος
Λέσχη LIONS Πειραιώς - "ΤΡΙΤΩΝ"

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Α΄
L.Ελπίδα Βάπτισμα
Λέσχη LIONS Πειραιώς - "ΚΑΣΤΕΛΛΑ"

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Β΄
L.Πέννυ Εμμανουήλ, Δρ.
Λέσχη Lions Αθηνών - "ΕΡΜΗΣ"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ I
L.Ιωάννης Νισταζάκης
Λέσχη LIONS Αθηνών

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΩΝΗΣ 1
L.Παναγιώτης Πλεματιάς
Λέσχη LIONS Καλαμάτας - "ΝΕΣΤΩΡ"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΣΧΗΣ LIONS ΠΑΤΡΩΝ - "ΑΡΕΘΑΣ ΠΑΤΡΕΥΣ"
L.Εμμανουήλ Βολουδάκης, Δρ.
Λέσχη LIONS Πατρών - "ΑΡΕΘΑΣ ΠΑΤΡΕΥΣ"

Επίσης, εκτός του γεγονότος ότι η Λέσχη μας έχει την τιμή να βρίσκεται διοικητικά στην 1η Ζώνη της 1ης Περιοχής του Θέματός μας, γεγονός που ασφαλώς καταδεικνύει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την περιοχή μας και ο νέος μας Κυβερνήτης L.Γ.Αργυρόπουλος, δύο έμπειρα Μέλη της νεαρής σχετικά Λέσχης μας έχουν τιμηθεί από τον Κυβερνήτη διά της επιλογής τους ως μελών σε τρεις Επιτροπές του Θέματός μας. Πρόκειται για τον L.Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο, ο οποίος διορίσθηκε μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης και δη ως Συντονιστής για ολόκληρη την Πελοπόννησο, και για τον L.Π.Κ.Μαγκαφά, P.C.P., ο οποίος διορίσθηκε μέλος της Επιτροπής Συνεδρίων του Θέματος και της Επιτροπής Ένταξης Νέων Μελών και Ίδρυσης Λεσχών.

Ευχόμαστε σύντομα η Λέσχη μας να χαρίσει στο Θέμα μας και άλλους Αξιωματούχους της, προκειμένου να υπηρετήσουν και από άλλες διοικητικές θέσεις εντός του Λαϊονισμού.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ Θ.117Α

Στις 19 Ιουνίου τ.έ., μέρα Σάββατο, στο ξενοδοχείο Ledra Mariott στην Αθήνα και σε μια κατάμεστη αίθουσα έλαβε χώρα δεξίωση για την Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής του Θέματος 117Α, καθώς και για την Εγκατάσταση του νέου Κυβερνήτου L.Γ.Αργυρόπουλου και των νέων Αντικυβερνητών, Α΄ L.Ελπίδας Βάπτισμα και Β΄ L.Πέννυς Εμμανουήλ. Την ίδια βραδιά εγκαταστάθηκε επίσης και ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου Κυβερνητών Π.Θ.117 ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ L.Γ.Λυριτζής.

Ο απερχόμενος Κυβερνήτης L.Ν.Σεβρισαριανός είχε επίσης την ευκαιρία να προχωρήσει σε σύντομο απολογισμό της χρονιάς του και να αποδόσει ευχαριστίες στους συνεργάτες του κατά το προηγούμενο λαϊονικό έτος όπως και να απονείμει διακρίσεις σε πρωτοπόρες Λέσχες και Lions ηγέτες της χρονιάς του.

Η Λέσχη μας "ΑΡΕΘΑΣ ΠΑΤΡΕΥΣ" εκπροσωπήθηκε καταλλήλως από τον Αμέσως Προηγούμενο Πρόεδρό της L.Π.Κ.Μαγκαφά και τον θητεύοντα Ταμία της L.Β.Γ.Παπαδόπουλο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς η Λέσχη μας τιμήθηκε με το Έπαθλο Πεταλλά έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 1260 βαθμούς, ενώ ο Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρός μας L.Μαγκαφάς τιμήθηκε με το Βραβείο Εκτιμήσεως Κυβερνήτου για το λαίονικό έτος 2009-2010.

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Ο νέος Κυβερνήτης του Θ.117Α L.Γεώργιος Αργυρόπουλος (2010-2011)

Ο νέος μας Κυβερνήτης, L. Γιώργος Αργυρόπουλος, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1959 και μεγάλωσε στον Πειραιά όπου έλαβε και τις γνώσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολούθως φοίτησε επιτυχώς στη Σχολή Γραφιστικής και Διακοσμητικών Τεχνών του ΚΑΤΕΕ Αθηνών και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο Essex Αγγλίας όπου και έκανε μεταπτυχιακά στο Marketing, στις Δημόσιες Σχέσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Από νεαρή ηλικία εισήλθε στον Προσκοπισμό όπου έφθασε στο βαθμό του Αρχηγού Συστήματος, εισπράττοντας πολλούς επαίνους από τους βαθμοφόρους και τα μέλη της κοινωνίας της Τ.Ε. Μοσχάτου και του Σ.Ε.Π.
Είναι κάτοχος του Διακριτικού Δάσους Προσκόπων και έχει τιμηθεί για την προσφορά του από το Σ.Ε.Π. με το Χρυσό Μετάλλιο και το δίπλωμα Αδαμάντινο Ιωβηλαίο.

Από το 1986 διατηρεί διαφημιστικό γραφείο και έχει αναπτύξει επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα σε πολλούς τομείς της Διαφήμισης και του Marketing.
Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της τοπικής εφημερίδας «Ανεξάρτητος Δημότης» και ιδιοκτήτης της επίσης τοπικής εφημερίδας «Φαληρική», μέσω των οποίων πάντα αναδεικνύει τις Λαϊονικές δραστηριότητες και επιτεύγματα.
Είναι μέλος της Ε.Σ.Ι.Ε.Α. (Ένωση Συντακτών Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Εντύπων Αττικής) και της Ε.Ι.Ε.Τ.Ε.Α. (Ένωση Ιδιοκτητών Εκδοτών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής).

Στην τοπική κοινωνία όπου ζει και δραστηριοποιείται,είναι μέλος της «Φιλοζωϊκής Εταιρείας»και της «Οικολογικής Συνεργασίας» Παλαιού Φαλήρου καθώς και αιμοδότης από νεοτάτης ηλικίας.
Για την κοινωνική εθελοντική προσφορά του έχει τιμηθεί από τον Ε.Ε.Σ. (Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό) Τμήματος Πειραιά και από το Σύλλογο «Οι Φίλοι του Ερυθρού Σταυρού» Τμήματος Παλαιού Φαλήρου.

Ο L. Γιώργος Αργυρόπουλος εισήλθε στον Λαϊονισμό στις 1/3/1989, ως μέλος της Λέσχης Λάιονς ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ, την οποία υπηρέτησε από όλα τα αξιώματα, και σαν Πρόεδρος για δύο χρονιές (1992-1993,2004-2005).

Από το 2005 είναι ιδρυτικός Πρόεδρος της Λέσχης Λάιονς ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΤΡΙΤΩΝ, τα μέλη της οποίας τον πρότειναν για την τρέχουσα υποψηφιότητα Αντικυβερνήτη του Θέματος 117Α.

Από το 2006 είναι επί τιμή μέλος του Τάγματος του Αγίου Ευγενίου της Τραπεζούντας, ως Πρόεδρος της Λέσχης ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΤΡΙΤΩΝ.

Σε επίπεδο Θέματος έχει θητεύσει ως Πρόεδρος Ζώνης (1994-1995), Πρόεδρος Περιοχής (2007-2008) καθώς και σε αρκετές Επιτροπές του Θέματος. Κατά το λαϊονικό έτος 2009-2010 θήτευσε στην θέση του Αντικυβερνήτου, ενώ στο Συνέδριο της Μυτιλήνης εξελέγη Κυβερνήτης για το έτος 2010-2011.

Για την ουσιαστική του δραστηριότητα και σε αναγνώριση των υπηρεσιών του, έχει τιμηθεί από όλους τους Κυβερνήτες με τους οποίους συνεργάστηκε, από αρκετές Λέσχες του Θέματος, καθώς και από το Θέμα LEO σαν Πρόεδρος Επιτροπής του (1996-1997, 1997-1998).

Για την λαϊονική του προσφορά έχει αναγορευτεί Melvin Jones Fellow (1994).
Λόγω της ανθρωπιστικής και φιλανθρωπικής προσφοράς του υπηρετώντας τον Λαϊονισμό, έχει τιμηθεί με το χρυσό μετάλλιο του Αυστριακού Οργανισμού «Albert Schweitzer».

Από την ημέρα που εντάχθηκε στον Λαϊονισμό έχει παρακολουθήσει όλα σχεδόν τα Εθνικά Συνέδρια του Θέματος 117 (σε δύο ήταν στην Οργανωτική Επιτροπή) και ένα Διεθνές Συνέδριο στο Birmingham της Αγγλίας (1998).

Ο L. Γιώργος Αργυρόπουλος σε όλη τη λαϊονική θητεία του υπήρξε ιδιαίτερα ενεργό μέλος, συμμετέχοντας και ολοκληρώνοντας με επιτυχία ότι του ανατέθηκε σε επίπεδο Λέσχης και Θέματος, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αφοσίωσή του στον Λαϊονισμό και το ιδανικό του ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ.

Κείμενο από την επίσημη ιστοσελίδα του Θ.117Α http://www.lionsclubs117.gr

Λήξη Εθνικού Συνεδρίου Μυτιλήνης (Απρίλιος 2010). Ο φακός απαθανατίζει την ηγεσία του Θέματός μας 117Α΄ για το λαϊονικό έτος 2010-2011. Στο κέντρο ο Κυβερνήτης L.Γ.Αργυρόπουλος, αριστερά στη φωτο, η Α΄Αντικυβερνήτης, L.Ελπίδα Βάπτισμα, και δεξιά η Β΄Αντικυβερνήτης, L.Πέννυ Εμμανουήλ. Καλή θητεία!