Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Οι LIONS για την Ιαπωνία

Η πολλαπλή, όπως ξεκίνησε, αλλά και όπως εξελίσσεται, τραγωδία της Ιαπωνίας μας έχει συγκλονίσει όλους τις τελευταίες ημέρες.

Ιδιαίτερα εμείς οι κάτοικοι της σεισμογενούς Ελλάδας μας, κατανοούμε καλύτερα νομίζω τους Ιάπωνες συνανθρώπους μας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη του εγκέλαδου, των σεισμογενών κυμμάτων και του πυρηνικού ατυχήματος (ατύχημα που βιώσαμε εν μέρει κι εμείς εδώ στη γειτονιά μας με το Τσερνόμπιλ στα μέσα της δεκαετίας του '80).



Ακόμα περισσότερο εμείς οι Lions αισθανόμαστε την ανάγκη να συμπαρασταθούμε στα αδέλφια μας από την Ιαπωνία, όχι μόνο για αυτονόητους ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και γιατί γνωρίζουμε καλά ότι χρόνια τώρα οι Lions της Ιαπωνίας έχουν αναποκριθεί σε όλα τα κατά καιρούς καλέσματα της διεθνούς μας Οργάνωσης για ανθρωπιστική βοήθεια παντού, σε ολόκληρο τον Κόσμο και στην Ελλάδα. Τώρα, είναι δικό μας χρέος να βοηθήσουμε την Ιαπωνία.

Στο πνεύμα αυτό, τις τελευταίες μέρες ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το blog των Διεθνών LIONS. Εκεί φιλοξενείται ένα άρθρο των Times της Νέας Υόρκης, όπου οι LIONS προτείνονται, ανάμεσα σε άλλες διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, στους Αμερικανούς, οι οποίοι επιθυμούν να αποστείλουν βοήθεια στην Ιαπωνία.
Δημοσιεύονται φωτογραφίες Λεσχών οι οποίες έχουν σπεύσει στις πληγείσες περιοχές προς βοήθεια του εμπερίστατου πληθυσμού. Γίνεται αναφορά στα 5 εκατομμύρια δολάρια ή 400 εκατομμύρια Γεν, τα οποία έχει στόχο να συγκεντρώσει άμεσα το Διεθνές Λαϊονικό Ίδρυμα (LCIF) προς ενίσχυση της ανθρωπιστικής προσπάθειας στην Ιαπωνία, προσπάθειας που, όπως είπαμε, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Τέλος, ενημερωνόμαστε για την άμεση εκταμίευση από το L.C.I.F. 1,25 εκατομμυρίου δολαρίων για τις πρώτες ανάγκες της ανθρωπιστικής παρέμβασης, αλλά και για μια σειρά ανθρώπινων ιστοριών απλών Lions οι οποίοι βίωσαν την καταστροφή, είτε οι ίδιοι, είτε κοντινά τους πρόσωπα.

Δείτε εδώ το blog των Διεθνών:
http://blog.lionsclubs.org/