Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΕΝΤΡΑ - ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Ο Διεθνής μας Πρόεδρος φέτος, είναι για άλλη μια φορά ένας πολύ δυναμικός άνθρωπος. Είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες του Hong Kong με παράλληλη αναγνώριση της αξίας του από το καθεστώς του Πεκίνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι χάρη στις δράσεις του για την καταπολέμηση της τυφλότητας σε ολόκληρη την Κίνα, η Κυβέρνηση της Κίνας επιτρέπει μόνον στους LIONS από όλες τις εθελοντικές οργανώσεις στον Κόσμο να δραστηριοποιούνται και να ιδρύουν Λέσχες τους στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας! Ο Διεθνής μας Πρόεδρος είναι πατέρας τριών παιδιών, ενώ προσφάτως έχασε τη σύζυγό του από καρκίνο.

Το σύνθημα του Διεθνούς Προέδρου του λαϊονικού έτους 2011-12 είναι I Believe, Πιστεύω, και καλεί όλους μας να μην διαψεύσουμε αυτή του την Πίστη στον Άνθρωπο, στην Αγάπη, στην μεγάλη μας Οργάνωση. Ήδη οι οραματισμοί του Διεθνούς Προέδρου, με επιτομή το I Believe, παρουσιάζονται με εξαιρετική καλαισθησία σε ένα βίντεο στο youtube:


Στο πνεύμα αυτό ο Διεθνής Πρόεδρος καλεί φέτος όλες τις Λέσχες LIONS στον Κόσμο να υιοθετήσουν το πρόγραμμα της δεντροφύτευσης. Ο στόχος - πρόκληση είναι να φυτευτούν φέτος από τους Lions του Κόσμου 1.000.000 δέντρα! Το πρόγραμμα αυτό αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια σε ειδική υποσελίδα στο site των Διεθνών, όπου υπάρχει και μια μηχανή μέτρησης των δέντρων που φυτεύονται από κάθε Λέσχη κάθε μέρα! Η μηχανή συνοδεύεται και από παγκόσμιο χάρτη, όπου εμφανίζονται οι Λέσχες και ο αριθμός των δέντρων που φύτεψε η κάθε μία!

Το Μήνυμα του Διεθνούς Προέδρου για την Παγκόσμια Δεντροφύτευση

Ένα σημαντικό μερίδιο των φετινών μας δράσεων κατέχει η φροντίδα για το περιβάλλον μας. Στόχος μας φέτος είναι να φυτέψουμε ένα εκατομμύριο δέντρα σε όλο τον Κόσμο. Αυτό πρακτικά αναλογεί σε λιγότερο από ένα δέντρο για κάθε μέλος μας. Αν μπορούμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, αποδεικνύουμε για μία ακόμη φορά ότι μπορούμε να πετύχουμε σχεδόν τα πάντα! Ακριβώς όπως κάναμε όταν ξεπεράσαμε τους στόχους που είχαμε θέσει για την εκστρατεία SightFirst II. Ακριβώς όπως κάναμε όταν καταφέραμε να εμποδίσουμε την ωρίμανση άνω του ενός εκατομμύριου περιπτώσεων "τύφλωσης ποταμού". Και ακριβώς όπως πρόκειται και πάλι να ενεργήσουμε ως LIONS τα επόμενα χρόνια βοηθώντας την παντελή εξάλειψη της ιλαράς.

Γιατί όμως διαλέγουμε την δεντροφύτευση; Δεν είναι μυστικό ότι τα δέντρα συμβάλλουν σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, ή σε ένα καλύτερα ρυθμισμένο παγκόσμιο κλίμα. Θα εκπλαγείτε όμως σίγουρα όταν μάθετε τα οφέλη που προκύπτουν συνολικά από την φύτευση ενός και μόνο δέντρου. Τα δέντρα λειτουργούν για τον πλανήτη όπως οι πνεύμονες για τον άνθρωπο. Εισπνέουν διοξείδιο του άνθρακα και εκπνέουν οξυγόνο. Μειώνουν την διάβρωση του εδάφους. Συμβάλλουν στη διατήρηση των κατά τόπους πηγών νερού και στην παροχή ενδιαιτημάτων για την άγρια ​​ζωή, η οποία περιορισμένη από τις ανθρώπινες δράσεις ζει μια ολοένα και πιο αγχώδη ζωή. Με απλά λόγια, φυτεύοντας δέντρα στην περιοχή σας, ενεργείτε πραγματικά με τον καλύτερο τρόπο για τη διάσωση του τοπικού περιβάλλοντος, της παγκόσμιας κλιματικής ισορροπίας. αλλά και της ποιότητας ζωής σας τελικά. 

Οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να φυτέψει ένα δέντρο. Είναι ένας πολύ ορατός και πρακτικός τρόπος για κάθε Λέσχη Λιονταριών που θέλει να κάνει τη διαφορά. Είναι επίσης ένα μεγάλο, ένα παγκόσμιο σχέδιο της Οργάνωσής μας, το οποίο με την υλοποίησή του θα κάνει αισθητό το μέγεθός μας και τις δυνατότητές μας σε όλο τον Κόσμο, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες. Αν μπορέσουμε να φυτέψουμε ένα εκατομμύριο δέντρα, θα ενισχύσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που όλοι γνωρίζουμε πως έχουμε ως Lions.

Η δεντροφύτευση μπορεί εύκολα να οργανωθεί από τη Λέσχη σας σε συνεργασία με τους γείτονές σας, τους φίλους σας, τις οικογένειές σας, αλλά και άλλα μέλη της κοινότητάς σας με την κατάλληλη προετοιμασία και ενημέρωση. Σκεφθείτε την ικανοποίησή σας όταν θα βλέπετε τα δέντρα σας, τα δέντρα που εσείς φυτέψατε να μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο. Σκεφθείτε τι όμορφο που θα ήταν στην πόλη σας να δημιουργούσατε ένα λαϊονικό άλσος! Κάθε μήνα, όλο το χρόνο, θα αναφέρουμε τον αριθμό των δέντρων που φυτεύτηκαν παγκοσμίως σε αυτήν την ιστοσελίδα :

http://www.lionsclubs.org/EN/member-center/membership-and-new-clubs/global-membership-team/presidents-theme/million-tree/index.php



Φέτος μάλιστα ειδικά βραβεία πρόκειται να απονεμηθούν σε Λέσχες ή Θέματα σε αναγνώριση των δράσεων δεντροφύτευσης στις οποίες θα έχουν προβεί αποδεδειγμένα ως το τέλος του λαϊονικού έτους. Επίσης, αρκετά ποσά θα είναι διαθέσιμα για Θέματα με συγκεκριμένο προγραμματισμό μεγάλης κλίμακας δεντροφυτεύσεων. Πιστεύω ότι φέτος οι Lions σε ολόκληρο τον Κόσμο θα κινητοποιηθούμε προκειμένου να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μας, ο οποίος θα έχει πραγματικά μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον μας (φυσικό και ανθρώπινο).

WING - KUN TAM, Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ [2011-2012]

Το βιογραφικό του νέου Διεθνούς Προέδρου, όπως δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα των Διεθνών:

Wing-Kun Tam, of Hong Kong Special Administrative Region (SAR), The People’s Republic of China, was elected president of The International Association of Lions Clubs at the association's 94th International Convention, held in Seattle, Washington, USA July 4-8, 2011.

President Tam is the chairperson of a multi-national group of companies specializing in aviation and travel business.

A member of the Mt. Cameron Lions Club since 1981, he has held many offices in the association, including Campaign SightFirst multinational coordinator and OSEAL recording secretary, SightFirst China Action executive chairperson, 2005 International Convention Bidding Committee executive chairperson and honorary Host Committee chairperson. He has served on the international board for 11 years and three years on the executive committee.

President Tam has been a member or chairperson of many government and community service boards and committees of the Hong Kong SAR Government. He served as Hong Kong District Affairs Advisor before the establishment of the SAR in 1997. He has been the Hong Kong Convention Ambassador since 1995.

He is the recipient of Her Majesty the Queen’s Badge of Honor, the Most Excellent Order of the British Empire and the Bronze Bauhinia Star from the British and Hong Kong SAR governments. He is a Justice of the Peace in Hong Kong and the appointed Honorary Consul of the Republic of Kenya in the Hong Kong SAR and Macau SAR of The People’s Republic of China.

In recognition of his service to Lions Clubs International, President Tam has received numerous awards, including the Campaign SightFirst National/Multi-National Coordinator Award, the International Lion of the Year Award (2003) and the Ambassador of Good Will Award, the highest honor the association gives to its members. He is a Progressive Melvin Jones Fellow and Campaign SightFirst Lead Gift Donor.

President Tam and his late wife, Irene, have three children – Alvin, Tiffany and Andrew.



Ένα υπέροχο βίντεο για τη ζωή του Διεθνούς μας Προέδρου υπάρχει ήδη στο youtube, στη διεύθυνση:

http://www.youtube.com/watch?v=IQoVMHtzIQw&feature=youtu.be

L.ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΠΤΙΣΜΑ, Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣ [2011-12]


Η νέα μας Κυβερνήτις, L. Ελπίδα Βάπτισμα, γεννήθηκε στην Αθήνα, την 22α Ιουλίου 1959. Το όνειρό της ήταν να σπουδάσει Χημικός, άλλαξε όμως πορεία μετά την επιτυχία της στον διαγωνισμό προσλήψεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, όπου και προσελήφθη την ίδια χρονιά. Σπούδασε Οικονομικά στην Οικονομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με επιπλέον μαθήματα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing, Management και Δημόσιες Σχέσεις. Υπηρέτησε σε όλες τις υπηρεσίες της Τράπεζας (καταθέσεις, εισαγωγές, εξαγωγές και συνάλλαγμα), αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία για την μετέπειτα πορεία της στα Υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών.


Όταν επέστρεψε στην Εθνική Τράπεζα ασχολήθηκε με τα Επενδυτικά προϊόντα και ιδιαίτερα με την καθιέρωση και προώθηση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στο Ελληνικό επενδυτικό κοινό. Παρακολούθησε τη σχολή εισηγητών της τράπεζας και απέκτησε τον τίτλο της Εισηγήτριας. Έτσι, τα τελευταία 10 χρόνια έκανε στους τραπεζικούς υπαλλήλους, σε όλη την Ελλάδα, ενημερωτικά σεμινάρια για τα επενδυτικά προϊόντα και μαθήματα προώθησης αυτών. Έχει αποκτήσει τον τίτλο επαγγελματικής επάρκειας στη ειδικότητα «Παροχή Επενδυτικών Συμβουλών σε Κινητές Αξίες» και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, και από την Τράπεζα της Ελλάδος και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς .


Από την πρώτη στιγμή, ανήσυχο και δραστήριο πνεύμα, ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό και εξελέγη εκπρόσωπος στην ΟΤΟΕ και το ΕΚΑ.Υποστηρίζει ενεργά το έργο της WWF, έχοντας «υιοθετήσει» ένα δελφίνι και μία χελώνα careta-careta, καθώς και πολλών άλλων φιλοζωικών και περιβαλλοντικών σωματείων.


Λατρεύει τον Ελληνικό Πολιτισμό και αγωνίζεται για την διάσωση της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς μας, και την διάδοση και καθιέρωση της Ελληνικής Γλώσσας. Είναι μέλος του Παγκόσμιου Ομίλου για την Προβολή των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών, της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς καθώς και του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Φυσικής και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εμπλουτίζει, με δικά της έξοδα, τις σχολικές βιβλιοθήκες των διαφόρων νομών με έργα αρχαίων μαθηματικών, φυσικών και αστρονόμων.


Έχει δίπλωμα Κριτή Κλασσικού Αθλητισμού και έχει πάρει μέρος σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.


Έχει τιμηθεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως εθελόντρια αιμοδότης. Στην Λαϊονική οικογένεια εντάχθηκε το 1991, αρχικά ως μέλος της λέσχης ΑΜΑΖΟΝΕΣ και κατόπιν της λέσχης Πειραιά ΚΑΣΤΕΛΛΑ. Την πρώτη χρονιά μετείχε στην οργανωτική επιτροπή του Εθνικού Συνεδρίου, αρχίζοντας δυναμικά την πορεία της στον Λαϊονισμό. Προσέφερε τις υπηρεσίες της απ’ όλα τα αξιώματα της λέσχης και 4 φορές ως Πρόεδρος. Οργάνωσε πολλές μεγάλες και επιτυχημένες εκδηλώσεις και συνεχίζει με αστείρευτο ενθουσιασμό.


Υπηρέτησε το Θέμα ως Πρόεδρος Ζώνης (1999-2000) και Πρόεδρος Περιοχής (2002-03), μέλος και Πρόεδρος πολλών Επιτροπών, Πρόεδρος της τριετούς Επιτροπής Επέκτασης και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής.


Έχει παρακολουθήσει όλα τα Εθνικά Συνέδρια από το 1991 και το EUROPA FORUM στο Βουκουρέστι.


Το 2007 παρακολούθησε το Λαϊονικό Σεμινάριο Ηγεσίας στο Amsterdam και έλαβε άριστα σχόλια από τους εισηγητές.


Για την προσφορά της στον Λαϊονισμό έχει τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις και από την λέσχη της (Lion της χρονιάς, MELVIN JONES FELLOW) και από όλους τους Κυβερνήτες με τους οποίους συνεργάσθηκε.


Το 1997-98, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ακοής έλαβε από τους Διεθνείς την ανώτατη διάκριση Προέδρου Επιτροπής, για το συνολικό έργο αλλά πάνω απ’ όλα για την δημιουργία του ΛΕΞΙΠΛΑΣΤΗ, ενός εποπτικού μέσου για την διδασκαλία της νοηματικής γλώσσας στα κωφά παιδιά και όχι μόνον.


Ως Πρόεδρος λέσχης έλαβε όλες τις φορές το 100% της Προέδρου. Ο Διεθνής Πρόεδρος FUKUSHIMA της απένειμε Πιστοποιητικό Εκτίμησης (2002-03) και ο Διεθνής Πρόεδρος AMARASURIYA της απένειμε την ανώτατη διάκριση με τα 5 διαμάντια για την αύξηση των μελών της λέσχης (2007-08). Κατά την τριετή διάρκεια του CAMPAIGNSIGHTFIRST II έλαβε, τον πρώτο χρόνο, διάκριση από τους Διεθνείς για την κατάταξη της λέσχης στις 5 πρώτες του Θέματος (TOP FIVE AWARD) και, τον τρίτο χρόνο, διάκριση για την αναγόρευση της λέσχης ως MODEL CLUB.


Η L. Ελπίδα Βάπτισμα όλα αυτά τα χρόνια είναι ενεργό και δραστήριο μέλος, συνεπής στις υποχρεώσεις της, επιδεικνύει ζήλο, προθυμία, αφοσίωση και επαγγελματική συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της και προσφέρει τις υπηρεσίες της όπου και όταν της ζητηθούν.


Τον Αύγουστο 2008, μετά από ευδόκιμη υπηρεσία 30 ετών, απεσύρθη από την ενεργό επαγγελματική της δράση και είναι έτοιμη να αφοσιωθεί και να προσφέρει όλες τις δυνάμεις της στην υπηρεσία του Λαϊονισμού.


Στην κατά πάντα άξια νέα Κυβερνήτη, η Λέσχη μας εύχεται Καλή Επιτυχία!!!

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

L.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΑΣ


Ο Βασίλειος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 19 Μαΐου 1980 και κατοικεί στη Γαστούνη Ηλείας. Είναι δευτερότοκος γιός του δικηγόρου Γεωργίου Παπαδόπουλου και της εφοριακού Διονυσίας Παναγοπούλου. Έχει αδελφό τον μαθηματικό Άγγελο Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι νυμφευμένος με την επίσης μαθηματικό Αρετή Γιαννοπούλου.

Από τα μαθητικά του χρόνια διακρίνεται σε ετερόκλιτα γνωστικά πεδία, ωστόσο οι λεγόμενες θεωρητικές επιστήμες είναι αυτές που θα τον κερδίσουν. Έτσι, το 2000 εισήχθη στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Το 2004 αποκτά το πτυχίο του ιστορικού και κατόπιν επιτυχών κατατακτηρίων εξετάσεων εισάγεται στην Νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από την οποία αποφοίτησε το 2008. Σήμερα έχει το δικό του δικηγορικό γραφείο στην πόλη της Γαστούνης.

Ως ιστορικός ο L.Παπαδόπουλος έχει συμμετάσχει σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον τοπικό τύπο των Ιωαννίνων. Την περίοδο 2003-2005 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας υπήρξε η από κοινού έκδοση με τον Ιστορικό – Βυζαντινολόγο Παναγιώτη Κων. Μαγκαφά του πονήματος με τίτλο: «Το Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, κατάλογος ταξινομημένου αρχειακού υλικού», το οποίο προλογίζει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, καθηγητής κ. Βασίλης Κόντης. Ως νομικός είναι υπεύθυνος νομικής ύλης του νομικού περιοδικού Ασκουμένων και νέων δικηγόρων με τίτλο ’’Scripta’’.

Εκτός όμως από την επιστημονική του δράση, ο L.Βασίλειος Παπαδόπουλος, έχει και έντονη ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά. Το 2005 εισέρχεται στους κόλπους του Λαϊονισμού στην πόλη της Κομοτηνής και πιο συγκεκριμένα γίνεται μέλος στη Λέσχη ‘‘ΟΡΦΕΑΣ’’ Κομοτηνής. Το διάστημα των έξι χρόνων που είναι Lion έχει περάσει σχεδόν από όλα τα ενδολεσχιακά αξιώματα. Μάλιστα ως ταμίας της Λέσχης ‘‘ΟΡΦΕΑΣ’’ τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο του ταμία από την Λέσχη για την προσφορά του. Επίσης ο L.Παπαδόπουλος έχει διατελέσει Guiding Lion και ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Lions Πατρών καθώς επίσης και ιδρυτικός Α΄ Αντιπρόεδρος της Λέσχης μας, «Αρέθας Πατρεύς».

Σε μια εποχή ομολογουμένως δύσκολη για την πολιτική και τους πολιτικούς. Ο L.Παπαδόπουλος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για ανανέωση, που του έγινε από έμπειρους και καταξιωμένους πολιτικούς της περιοχής μας, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Στις 13 Ιουνίου 2010 εξελέγη μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας, στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας, και κατόπιν στις εσωτερικές αρχαιρεσίες η πλειοψηφία των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. τον τίμησε με την ψήφο της και τον εξέλεξε Αντιπρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας.

Λάτρης του αθλητισμού, στις αρχές Ιουνίου 2011 ανέλαβε Πρόεδρος της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Γαστούνης.

Στον νέο μας Πρόεδρο ευχόμαστε να αξιοποιήσει την πλούσια λαϊονική του εμπειρία και να έχει κάθε επιτυχία στη χρονιά του!

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΑΡΧΗ ΝΕΟΥ ΛΑΪΟΝΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης για το λαϊονικό έτος 2011-2012 ανέλαβε τη διοίκηση της Λέσχης από 1ης Ιουλίου τ.έ.. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

L.Βασίλειος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος,

L.Εμμανουήλ Βολουδάκης, Αμ.Πρ.Πρόεδρος

L.Σπυρίδων Στασινόπουλος, Α΄ Αντιπρόεδρος

L.Μπάμπης Γιαννόπουλος, Β΄Αντιπρόεδρος

L.Παναγιώτης Μαγκαφάς, Γραμματεύς

L.Στάμος Καλός, Ταμίας

L.Χαράλαμπος Κούτσης, Σύμβουλος (Βοηθός Γραμματέως)

L.Νεκτάριος Ασπρούκος, Σύμβουλος (Βοηθός Ταμία)

L.Γεώργιος Βαβίτσας, Κοσμήτωρ

L.Γεώργιος Τσουκάλης, Έφορος Τάξεως

L.Ανδρέας Ανδριόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Μελών


Στο νέο Συμβούλιο της Λέσχης ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!!!