Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΪΤΗ

Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα "Saronikos News" της Λέσχης LIONS Αθηνών - "ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ", άρθρο της συζύγου του εκδότη, L.Καίτης Ράμμου, Προέδρου Περιοχής IV:

S O S ΑΪΤΗ

Η Αϊτή είναι μία Χώρα της Κεντρικής Αμερικής και είναι μία από τις φτωχότερες του Πλανήτη μας. Έχει πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων, η πλειοψηφία των οποίων ζουν με λιγότερα από $2 την ημέρα. Με αρκετά βίαιο πρόσφατο παρελθόν και δικτατορικά καθεστώτα, η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε μόλις το 2006.

Ο σεισμός της 11ης Ιανουαρίου 2010 είναι ο χειρότερος στην ιστορία της εδώ και δυο αιώνες, και έχει διαλύσει τη Χώρα. Η Πρωτεύουσα Port-O-Prens έχει ισοπεδωθεί κυριολεκτικά και εκφράζονται επίσημα πλέον φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις 200.000, ενώ οι άστεγοι υπολογίζονται από τον Ερυθρό Σταυρό σε πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες.

Οι επιζήσαντες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο θανατηφόρων επιδημιών, καθώς τα εύθραυστα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης έχουν καταρρεύσει. Οι ιατρικές προσπάθειες εστιάζονται στους σοβαρά τραυματισμένους. Όσοι έχουν κατάγματα και άλλους μέτριους τραυματισμούς περιμένουν και ...χειροτερεύουν.

Οι κοινωφελείς Οργανισμοί συντρέχουν με όλες τις δυνάμεις τους αυτή τη δοκιμαζόμενη Χώρα. Από αυτήν την τραγωδία ΔΕΝ θα μπορούσαν να μην συγκινηθούν και να μείνουν έξω οι Lions. Από το Ontario του Καναδά εστάλη αμέσως κλιμάκιο βοήθειας και χρήματα ενώ το LCIF συμμετείχε με $50.000, το ανώτατο ποσόν άμεσης βοήθειας που χορηγεί. Ο Διεθνής Πρόεδρος κάλεσε με επιστολή του, όλους τους Lions παγκοσμίως να βοηθήσουν στην προσπάθεια συμπαράστασης προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας της Αϊτής. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί και σταλεί συνολικά πάνω από $350,000.

Εμείς οι Έλληνες Lions, που η ευαισθησία για τον άνθρωπο που υποφέρει μας χαρακτηρίζει ως Λαό, καλούμαστε να δώσουμε απλόχερα τη βοήθεια μας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αϊτή ήταν η πρώτη Χώρα στον Κόσμο που αναγνώρισε την Ελλάδα σαν αυτόνομο Κράτος το 1822, και ότι άμεσα έστειλε 25 τόνους καφέ στη Γαλλία για να πουληθούν και με τα χρήματα να αγοραστούν όπλα και να σταλούν στην Ελλάδα.

Ο Κυβερνήτης μας στις 23/1, τη βραδιά της κοπής της Πίτας του ΘΕΜΑΤΟΣ, αφού διάβασε τη σχετική επιστολή του Διεθνούς Προέδρου, κάλεσε όλα τα Μέλη του Θ.117Α να συνεισφέρουν από €6 τουλάχιστον, ώστε να συγκεντρωθεί ένα αξιόλογο πόσον για το σκοπό αυτόν.

Τα χρήματα αυτά θα κατατεθούν έως τις 10 Φεβρουάριου, στον Λογαριασμό Προγραμμάτων Θ.117Α της Τραπέζης Πειραιώς: 5751-041866-202 (ΙΒΑΝ: GR33 0172 7510 0057 5104 1866 202) Δικαιούχος θ.117Α Λεσχών Λάιονς Νοτίου Ελλάδος, με την ένδειξη: "ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΪΤΗ".

Σας καλώ και εγώ με την σειρά μου να συνδράμουμε όλοι τη διεθνή προσπάθεια των Lions για να βοηθηθεί αυτή η δοκιμαζόμενη Χώρα, ώστε να απαλύνει τις πληγές της.

Με αγάπη,

L. Καίτη Ράμμου,
Πρόεδρος Περιοχής ΙV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.