Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

L.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΑΣ


Ο Βασίλειος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 19 Μαΐου 1980 και κατοικεί στη Γαστούνη Ηλείας. Είναι δευτερότοκος γιός του δικηγόρου Γεωργίου Παπαδόπουλου και της εφοριακού Διονυσίας Παναγοπούλου. Έχει αδελφό τον μαθηματικό Άγγελο Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι νυμφευμένος με την επίσης μαθηματικό Αρετή Γιαννοπούλου.

Από τα μαθητικά του χρόνια διακρίνεται σε ετερόκλιτα γνωστικά πεδία, ωστόσο οι λεγόμενες θεωρητικές επιστήμες είναι αυτές που θα τον κερδίσουν. Έτσι, το 2000 εισήχθη στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Το 2004 αποκτά το πτυχίο του ιστορικού και κατόπιν επιτυχών κατατακτηρίων εξετάσεων εισάγεται στην Νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από την οποία αποφοίτησε το 2008. Σήμερα έχει το δικό του δικηγορικό γραφείο στην πόλη της Γαστούνης.

Ως ιστορικός ο L.Παπαδόπουλος έχει συμμετάσχει σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον τοπικό τύπο των Ιωαννίνων. Την περίοδο 2003-2005 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας υπήρξε η από κοινού έκδοση με τον Ιστορικό – Βυζαντινολόγο Παναγιώτη Κων. Μαγκαφά του πονήματος με τίτλο: «Το Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, κατάλογος ταξινομημένου αρχειακού υλικού», το οποίο προλογίζει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, καθηγητής κ. Βασίλης Κόντης. Ως νομικός είναι υπεύθυνος νομικής ύλης του νομικού περιοδικού Ασκουμένων και νέων δικηγόρων με τίτλο ’’Scripta’’.

Εκτός όμως από την επιστημονική του δράση, ο L.Βασίλειος Παπαδόπουλος, έχει και έντονη ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά. Το 2005 εισέρχεται στους κόλπους του Λαϊονισμού στην πόλη της Κομοτηνής και πιο συγκεκριμένα γίνεται μέλος στη Λέσχη ‘‘ΟΡΦΕΑΣ’’ Κομοτηνής. Το διάστημα των έξι χρόνων που είναι Lion έχει περάσει σχεδόν από όλα τα ενδολεσχιακά αξιώματα. Μάλιστα ως ταμίας της Λέσχης ‘‘ΟΡΦΕΑΣ’’ τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο του ταμία από την Λέσχη για την προσφορά του. Επίσης ο L.Παπαδόπουλος έχει διατελέσει Guiding Lion και ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Lions Πατρών καθώς επίσης και ιδρυτικός Α΄ Αντιπρόεδρος της Λέσχης μας, «Αρέθας Πατρεύς».

Σε μια εποχή ομολογουμένως δύσκολη για την πολιτική και τους πολιτικούς. Ο L.Παπαδόπουλος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για ανανέωση, που του έγινε από έμπειρους και καταξιωμένους πολιτικούς της περιοχής μας, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Στις 13 Ιουνίου 2010 εξελέγη μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας, στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας, και κατόπιν στις εσωτερικές αρχαιρεσίες η πλειοψηφία των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. τον τίμησε με την ψήφο της και τον εξέλεξε Αντιπρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας.

Λάτρης του αθλητισμού, στις αρχές Ιουνίου 2011 ανέλαβε Πρόεδρος της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Γαστούνης.

Στον νέο μας Πρόεδρο ευχόμαστε να αξιοποιήσει την πλούσια λαϊονική του εμπειρία και να έχει κάθε επιτυχία στη χρονιά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.