Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η ΛΕΣΧΗ ΜΑΣ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΑΪΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΑΛΙΩΝ ΟΡΑΣΗΣ


Εδώ και αρκετά χρόνια, οι Διεθνείς LIONS προτρέπουν τις κατά τόπους Λέσχες να υιοθετούν το διεθνές λαϊονικό πρόγραμμα ανακύκλωσης σκελετών γυαλιών. Η χρησιμότητά του άλλωστε είναι τεράστια: Σε πολλές περιοχές του πλανήτη η απόκτηση ενός σκελετού γυαλιών αποτελεί απλησίαστη πολυτέλεια. Έτσι, χιλιάδες άνθρωποι με μυωπία, πρεσβυωπία και αστιγματισμό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους, το οποίο, μάλιστα, επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα σοβαρότερες και ανεπανόρθωτες βλάβες στην όρασή τους.

Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, εμείς, οι LIONS, συγκεντρώνουμε τα παλιά σας γυαλιά, τα δεύτερα ζευγάρια σας, ή αυτά που έφυγαν πια από τη μόδα, τα στέλνουμε σε λαϊονικά κέντρα καθαρισμού και αποκατάστασής και, έπειτα, με αποστολές εθελοντών μας στον τρίτο κόσμο, χαρίζουμε τα γυαλιά αυτά σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν, χτυπημένοι από την φτώχεια και την κοινωνική αποξένωση.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης, ο Γραμματεύς και οι ιδιοκτήτες του ενός εκ των δύο καταστημάτων οπτικών της πόλης απαθανατίζονται με περηφάνεια πλαισιώνοντας το ένα από τα δύο κυτία συγκέντρωσης άχρηστων σκελετών γυαλιών οράσεως. 


Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, τα μέλη της Λέσχης LIONS Πατρών - «Αρέθας Πατρεύς» ανέλαβαν δράση. Τοποθέτησαν ειδικά καλαίσθητα διαφανή κυτία σε δύο κεντρικά καταστήματα οπτικών ειδών. Το πρώτο βρίσκεται στο κατάστημα “OPTICAL AREA” στην συμβολή των οδών ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ 70 & ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και το δεύτερο στο κατάστημα «ΚΑΜΙΣΗΣ» στην οδό ΚΟΡΙΝΘΟΥ 287 στην Πλατεία Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.