Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

L.ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΠΤΙΣΜΑ, Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣ [2011-12]


Η νέα μας Κυβερνήτις, L. Ελπίδα Βάπτισμα, γεννήθηκε στην Αθήνα, την 22α Ιουλίου 1959. Το όνειρό της ήταν να σπουδάσει Χημικός, άλλαξε όμως πορεία μετά την επιτυχία της στον διαγωνισμό προσλήψεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, όπου και προσελήφθη την ίδια χρονιά. Σπούδασε Οικονομικά στην Οικονομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με επιπλέον μαθήματα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing, Management και Δημόσιες Σχέσεις. Υπηρέτησε σε όλες τις υπηρεσίες της Τράπεζας (καταθέσεις, εισαγωγές, εξαγωγές και συνάλλαγμα), αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία για την μετέπειτα πορεία της στα Υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών.


Όταν επέστρεψε στην Εθνική Τράπεζα ασχολήθηκε με τα Επενδυτικά προϊόντα και ιδιαίτερα με την καθιέρωση και προώθηση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στο Ελληνικό επενδυτικό κοινό. Παρακολούθησε τη σχολή εισηγητών της τράπεζας και απέκτησε τον τίτλο της Εισηγήτριας. Έτσι, τα τελευταία 10 χρόνια έκανε στους τραπεζικούς υπαλλήλους, σε όλη την Ελλάδα, ενημερωτικά σεμινάρια για τα επενδυτικά προϊόντα και μαθήματα προώθησης αυτών. Έχει αποκτήσει τον τίτλο επαγγελματικής επάρκειας στη ειδικότητα «Παροχή Επενδυτικών Συμβουλών σε Κινητές Αξίες» και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, και από την Τράπεζα της Ελλάδος και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς .


Από την πρώτη στιγμή, ανήσυχο και δραστήριο πνεύμα, ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό και εξελέγη εκπρόσωπος στην ΟΤΟΕ και το ΕΚΑ.Υποστηρίζει ενεργά το έργο της WWF, έχοντας «υιοθετήσει» ένα δελφίνι και μία χελώνα careta-careta, καθώς και πολλών άλλων φιλοζωικών και περιβαλλοντικών σωματείων.


Λατρεύει τον Ελληνικό Πολιτισμό και αγωνίζεται για την διάσωση της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς μας, και την διάδοση και καθιέρωση της Ελληνικής Γλώσσας. Είναι μέλος του Παγκόσμιου Ομίλου για την Προβολή των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών, της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς καθώς και του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Φυσικής και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εμπλουτίζει, με δικά της έξοδα, τις σχολικές βιβλιοθήκες των διαφόρων νομών με έργα αρχαίων μαθηματικών, φυσικών και αστρονόμων.


Έχει δίπλωμα Κριτή Κλασσικού Αθλητισμού και έχει πάρει μέρος σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.


Έχει τιμηθεί από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως εθελόντρια αιμοδότης. Στην Λαϊονική οικογένεια εντάχθηκε το 1991, αρχικά ως μέλος της λέσχης ΑΜΑΖΟΝΕΣ και κατόπιν της λέσχης Πειραιά ΚΑΣΤΕΛΛΑ. Την πρώτη χρονιά μετείχε στην οργανωτική επιτροπή του Εθνικού Συνεδρίου, αρχίζοντας δυναμικά την πορεία της στον Λαϊονισμό. Προσέφερε τις υπηρεσίες της απ’ όλα τα αξιώματα της λέσχης και 4 φορές ως Πρόεδρος. Οργάνωσε πολλές μεγάλες και επιτυχημένες εκδηλώσεις και συνεχίζει με αστείρευτο ενθουσιασμό.


Υπηρέτησε το Θέμα ως Πρόεδρος Ζώνης (1999-2000) και Πρόεδρος Περιοχής (2002-03), μέλος και Πρόεδρος πολλών Επιτροπών, Πρόεδρος της τριετούς Επιτροπής Επέκτασης και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής.


Έχει παρακολουθήσει όλα τα Εθνικά Συνέδρια από το 1991 και το EUROPA FORUM στο Βουκουρέστι.


Το 2007 παρακολούθησε το Λαϊονικό Σεμινάριο Ηγεσίας στο Amsterdam και έλαβε άριστα σχόλια από τους εισηγητές.


Για την προσφορά της στον Λαϊονισμό έχει τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις και από την λέσχη της (Lion της χρονιάς, MELVIN JONES FELLOW) και από όλους τους Κυβερνήτες με τους οποίους συνεργάσθηκε.


Το 1997-98, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ακοής έλαβε από τους Διεθνείς την ανώτατη διάκριση Προέδρου Επιτροπής, για το συνολικό έργο αλλά πάνω απ’ όλα για την δημιουργία του ΛΕΞΙΠΛΑΣΤΗ, ενός εποπτικού μέσου για την διδασκαλία της νοηματικής γλώσσας στα κωφά παιδιά και όχι μόνον.


Ως Πρόεδρος λέσχης έλαβε όλες τις φορές το 100% της Προέδρου. Ο Διεθνής Πρόεδρος FUKUSHIMA της απένειμε Πιστοποιητικό Εκτίμησης (2002-03) και ο Διεθνής Πρόεδρος AMARASURIYA της απένειμε την ανώτατη διάκριση με τα 5 διαμάντια για την αύξηση των μελών της λέσχης (2007-08). Κατά την τριετή διάρκεια του CAMPAIGNSIGHTFIRST II έλαβε, τον πρώτο χρόνο, διάκριση από τους Διεθνείς για την κατάταξη της λέσχης στις 5 πρώτες του Θέματος (TOP FIVE AWARD) και, τον τρίτο χρόνο, διάκριση για την αναγόρευση της λέσχης ως MODEL CLUB.


Η L. Ελπίδα Βάπτισμα όλα αυτά τα χρόνια είναι ενεργό και δραστήριο μέλος, συνεπής στις υποχρεώσεις της, επιδεικνύει ζήλο, προθυμία, αφοσίωση και επαγγελματική συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της και προσφέρει τις υπηρεσίες της όπου και όταν της ζητηθούν.


Τον Αύγουστο 2008, μετά από ευδόκιμη υπηρεσία 30 ετών, απεσύρθη από την ενεργό επαγγελματική της δράση και είναι έτοιμη να αφοσιωθεί και να προσφέρει όλες τις δυνάμεις της στην υπηρεσία του Λαϊονισμού.


Στην κατά πάντα άξια νέα Κυβερνήτη, η Λέσχη μας εύχεται Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.