Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΣΥΧΝΑ ΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι οι Λάιονς;

Η παγκοσμίως μεγαλύτερη μη Κυβερνητική εθελοντική οργάνωση παροχής υπηρεσιών στον συνάνθρωπο.


Έχουν σχέση με το Ρόταρυ;

Όχι. Πρόκειται για διαφορετικές οργανώσεις. Το Ρόταρυ είναι μια παρόμοιου χαρακτήρα οργάνωση, παλαιότερη από τους Λάιονς, αλλά σαφώς μικρότερη, ίσως συντηρητικότερη και σίγουρα με άλλη δομή και φιλοσοφία.


Είναι μυστικιστική, θρησκευτική ή παραθρησκευτική οργάνωση;

Ο Λάιονς δεν έχουν μυστικά, δεν ασχολούνται με θρησκευτικά ή θεολογικά ζητήματα, δεν ανήκουν ως οργάνωση σε κάποια θρησκεία. Είναι διεθνής κοινωνική οργάνωση. Προτρέπουν τα μέλη τους να θρησκεύονται και να είναι καλοί πατριώτες, αλλά ταυτόχρονα στις Ολομέλειές τους αποφεύγουν συνειδητά πολιτικές, κομματικές ή θρησκευτικές συζητήσεις, σεβόμενοι τα επί μέρους “πιστεύω” των μελών τους.


Είναι προθάλαμος της Μασωνίας;

Αν κάποιος θελήσει να γίνει Μασώνος, δεν θα έρθει στους Λάιονς, θα πάει στη Μασωνία. Μασώνοι ίσως υπάρχουν και στους Λάιονς, όπως ίσως και σε κάθε οργάνωση, σύλλογο, εταιρεία, ή γενικώς οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι, όπως ακριβώς κανείς μπορεί να εντοπίσει παντού ψηλούς, κοντούς, ξανθούς, μελαχροινούς, άσπρους ή μαύρους. Οι Λάιονς δεν ζητούν πιστοποιητικό Μασωνικότητας από τα υποψήφια μέλη τους, ώστε να γνωρίζουν μια πιθανή τέτοια ιδιότητα ενός υποψηφίου. Οι Λάιονς ως οργάνωση δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τη Μασωνία.


Είναι αθεϊστική οργάνωση;

Για να γίνει κανείς Λάιον πρέπει να είναι άτομο πιστό. Μη θρησκευόμενοι δεν γίνονται δεκτοί στην οργάνωση. Η έννοια της προσφοράς απευθύνεται σε άτομα συνειδητοποιημένα και ευαίσθητα. Τέτοια είναι αυτά που πιστεύουν στις αξίες της οικογένειας, της θρησκείας και της πατρίδας.


Είναι μια διεθνιστική, εβραιοκινούμενη αμερικανιά;

Οι Λάιονς είναι διεθνής οργάνωση, αλλά δεν έχει στόχο την εγκαθίδρυση “μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης”. Ο ιδρυτής της οργάνωσης δεν ήταν Εβραίος, ούτε σιωνιστής. Παράλληλα όμως αρκετοί Εβραίοι είναι μέλη των Λεσχών μας σε όλο τον Κόσμο, όπως ακριβώς και αρκετοί Άγγλοι, αρκετοί Έλληνες, αρκετοί Τούρκοι. Τέλος, η οργάνωση μπορεί να γεννήθηκε και να αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά, από τη στιγμή που επεκτάθηκε σε περισσότερες από 200 χώρες, απέκτησε το χρώμα, τα χαρακτηριστικά κάθε μίας από αυτές.


Γιατί κρατάνε τους υποψήφιους έξη μήνες πριν τους κάνουν μέλη;

Πρώτον για να νιώθει κανείς ότι δεν έγινε “εύκολα” Λάιον. Δεύτερον, για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις, είναι καλό και ο υποψήφιος να δει, αν του ταιριάζει η πρακτική του λαϊονισμού, αλλά και ο χαρακτήρας της Λέσχης στην οποία ετοιμάζεται να γίνει μέλος. Ταυτόχρονα και η Λέσχη γνωρίζει τον υποψήφιο και αξιολογεί τη διάθεσή του να ανταποκριθεί στο προνόμιο του να είναι κανείς μέλος της οργάνωσής μας.


Κυβερνήτες, Ζώνες, Θέματα, δεν ηχούν περίεργα όλα αυτά;

Καθόλου! Είναι μετάφραση στην πλούσια γλώσσα μας των αντίστοιχων αγγλικών όρων Governors, Zones, Districts.


Πού πάνε τα λεφτά που δίνουμε στους Λάιονς;

Κάθε ευρώ που δίνουμε στην οργάνωσή μας αξιοποιείται με απόλυτη διαφάνεια. Σε όλη την οργάνωση τα ταμεία χωρίζονται σε διοικήσεως, με έσοδα από συνδρομές για παράδειγμα, και σε δραστηριοτήτων, με έσοδα από δράσεις, τα οποία πάνε όλα στο έργο μας. Οι Λάιονς προσφάτως ανακηρύχθηκαν από τους Financial Times ως η οργάνωση με τα πλέον διαφανή οικονομικά παγκοσμίως. Παράλληλα μέσω του λαϊονικού Ιδρύματος [L.C.I.F.] χρήματα στέλνονται παντού, όπου Λέσχες πραγματοποιούν έργο με μελέτες και πρόγραμμα.


Εγώ μπορώ να γίνω μέλος;

Ασφαλώς! Ζήτησε από κάποιον Λάιον, γνωστό σου, να σε καλέσει σε κάποια δράση μας [π.χ. δεντροφύτευση, επίσκεψη στο άσυλο ανιάτων, συγκέντρωση σκελετών γυαλιών]. Αν σου αρέσει η παρέα μας, μπορείς να έρθεις σε κάποια συνεστίασή μας και αργότερα σε κάποια Ολομέλεια. Αν περνάς καλά μαζί μας, μπορείς να συμπληρώσεις μία αίτηση εισδοχής, οπότε πλέον θα είσαι υποψήφιο μέλος. Αν όλα πάνε καλά, εντός έξη μηνών θα είσαι πια ένας από μας. Αν ενδιαφέρεσαι για τη Λέσχη “Αρέθας Πατρεύς”, πρέπει να σε ενημερώσουμε πως είμαστε ανδρώα Λέσχη. Υπάρχουν όμως και μεικτές Λέσχες για όποιον ενδιαφέρεται.


Οι Λάιονς είναι πλούσιοι;

Οι Λάιονς δεν είναι φτωχοί. Τα μέλη μας είναι εργαζόμενοι συμπολίτες μας. Έχουμε την άποψη πως για να βοηθήσει κανείς το συνάνθρωπο δεν πρέπει κατά τεκμήριο να έχει ο ίδιος ανάγκη βοηθείας. Άλλωστε είναι τόσο έντονες και συχνές οι δραστηριότητες μιας Λέσχης, που τα μέλη είναι συνεχώς “με το χέρι στην τσέπη”. Πάντως, κατά την υποβολή αίτησης εισδοχής δεν ζητούμε από τους υποψηφίους εκκαθαριστικό σημείωμα…


Μπορώ να είμαι στο Ρόταρυ και στους Λάιονς ταυτόχρονα;

Κανονικά όχι. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητώς από την οργάνωση. Κανείς δεν μπορεί να ασχολείται ταυτόχρονα με δύο συναφείς οργανώσεις. Οι δράσεις είναι τόσο πολλές, που στο τέλος ο άνθρωπος μοιράζεται και κουράζεται. Οι Λάιονς είναι υπεραρκετοί από μόνοι τους να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός ανθρώπου.


Γιατί η Λέσχη Αρέθας έχει μόνο άντρες μέλη;

Πριν τη Λέσχη τα μέλη αποτελούσαν μια συντροφιά. Αυτή η συντροφιά συνεχίζεται πια μέσα από τους Λάιονς. Είναι άλλωστε γνωστό πως μεταξύ ανδρών αναπτύσσονται στενότεροι και ειλικρινέστεροι δεσμοί φιλίας, οι οποίοι στηρίζονται στην αμοιβαία κατανόηση και στην αμεσότητα της επικοινωνίας μεταξύ ανδρών. Άλλωστε δεν αποκλείεται κάποτε να γίνει δεκτή και κάποια σύζυγος μέλους, οπότε το μονοπώλιο θα σπάσει…


Γιατί τα μέλη αποκαλούνται Λάιονς μεταξύ τους;

Πρώτον γιατί είμαστε περήφανοι που είμαστε Λάιονς και δεύτερον για να νιώσουμε μέλη της παγκόσμιας συντροφιάς μας.


Τα μέλη αλληλοϋποστηρίζονται;

Σαφώς! Το ίδιο συμβαίνει μεταξύ φίλων ή ακόμη και γνωστών παντού. Η αλληλοβοήθεια, από τα πιο απλά προβλήματα μέχρι τα πιο σύνθετα, είναι αποτέλεσμα, απαιτούμενο ή και ζητούμενο της κοινωνικής συναναστροφής. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Λάιονς, οι οποίοι έχουν κοινά βιώματα με χιλιάδες άλλους Λάιονς από όλο τον Κόσμο. Το δέσιμο και η εκτίμηση μεταξύ των μελών είναι δεδομένα, αλλά και απαιτούμενα. Ασφαλώς κάποιο μέλος με παραβατική συμπεριφορά δεν μπορεί να περιμένει συμπαράσταση και βοήθεια προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης των πράξεών του. Τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να βρίσκουν θέση στο κίνημά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.