Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΕΝΤΡΑ - ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Ο Διεθνής μας Πρόεδρος φέτος, είναι για άλλη μια φορά ένας πολύ δυναμικός άνθρωπος. Είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες του Hong Kong με παράλληλη αναγνώριση της αξίας του από το καθεστώς του Πεκίνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι χάρη στις δράσεις του για την καταπολέμηση της τυφλότητας σε ολόκληρη την Κίνα, η Κυβέρνηση της Κίνας επιτρέπει μόνον στους LIONS από όλες τις εθελοντικές οργανώσεις στον Κόσμο να δραστηριοποιούνται και να ιδρύουν Λέσχες τους στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας! Ο Διεθνής μας Πρόεδρος είναι πατέρας τριών παιδιών, ενώ προσφάτως έχασε τη σύζυγό του από καρκίνο.

Το σύνθημα του Διεθνούς Προέδρου του λαϊονικού έτους 2011-12 είναι I Believe, Πιστεύω, και καλεί όλους μας να μην διαψεύσουμε αυτή του την Πίστη στον Άνθρωπο, στην Αγάπη, στην μεγάλη μας Οργάνωση. Ήδη οι οραματισμοί του Διεθνούς Προέδρου, με επιτομή το I Believe, παρουσιάζονται με εξαιρετική καλαισθησία σε ένα βίντεο στο youtube:


Στο πνεύμα αυτό ο Διεθνής Πρόεδρος καλεί φέτος όλες τις Λέσχες LIONS στον Κόσμο να υιοθετήσουν το πρόγραμμα της δεντροφύτευσης. Ο στόχος - πρόκληση είναι να φυτευτούν φέτος από τους Lions του Κόσμου 1.000.000 δέντρα! Το πρόγραμμα αυτό αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια σε ειδική υποσελίδα στο site των Διεθνών, όπου υπάρχει και μια μηχανή μέτρησης των δέντρων που φυτεύονται από κάθε Λέσχη κάθε μέρα! Η μηχανή συνοδεύεται και από παγκόσμιο χάρτη, όπου εμφανίζονται οι Λέσχες και ο αριθμός των δέντρων που φύτεψε η κάθε μία!

Το Μήνυμα του Διεθνούς Προέδρου για την Παγκόσμια Δεντροφύτευση

Ένα σημαντικό μερίδιο των φετινών μας δράσεων κατέχει η φροντίδα για το περιβάλλον μας. Στόχος μας φέτος είναι να φυτέψουμε ένα εκατομμύριο δέντρα σε όλο τον Κόσμο. Αυτό πρακτικά αναλογεί σε λιγότερο από ένα δέντρο για κάθε μέλος μας. Αν μπορούμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, αποδεικνύουμε για μία ακόμη φορά ότι μπορούμε να πετύχουμε σχεδόν τα πάντα! Ακριβώς όπως κάναμε όταν ξεπεράσαμε τους στόχους που είχαμε θέσει για την εκστρατεία SightFirst II. Ακριβώς όπως κάναμε όταν καταφέραμε να εμποδίσουμε την ωρίμανση άνω του ενός εκατομμύριου περιπτώσεων "τύφλωσης ποταμού". Και ακριβώς όπως πρόκειται και πάλι να ενεργήσουμε ως LIONS τα επόμενα χρόνια βοηθώντας την παντελή εξάλειψη της ιλαράς.

Γιατί όμως διαλέγουμε την δεντροφύτευση; Δεν είναι μυστικό ότι τα δέντρα συμβάλλουν σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, ή σε ένα καλύτερα ρυθμισμένο παγκόσμιο κλίμα. Θα εκπλαγείτε όμως σίγουρα όταν μάθετε τα οφέλη που προκύπτουν συνολικά από την φύτευση ενός και μόνο δέντρου. Τα δέντρα λειτουργούν για τον πλανήτη όπως οι πνεύμονες για τον άνθρωπο. Εισπνέουν διοξείδιο του άνθρακα και εκπνέουν οξυγόνο. Μειώνουν την διάβρωση του εδάφους. Συμβάλλουν στη διατήρηση των κατά τόπους πηγών νερού και στην παροχή ενδιαιτημάτων για την άγρια ​​ζωή, η οποία περιορισμένη από τις ανθρώπινες δράσεις ζει μια ολοένα και πιο αγχώδη ζωή. Με απλά λόγια, φυτεύοντας δέντρα στην περιοχή σας, ενεργείτε πραγματικά με τον καλύτερο τρόπο για τη διάσωση του τοπικού περιβάλλοντος, της παγκόσμιας κλιματικής ισορροπίας. αλλά και της ποιότητας ζωής σας τελικά. 

Οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να φυτέψει ένα δέντρο. Είναι ένας πολύ ορατός και πρακτικός τρόπος για κάθε Λέσχη Λιονταριών που θέλει να κάνει τη διαφορά. Είναι επίσης ένα μεγάλο, ένα παγκόσμιο σχέδιο της Οργάνωσής μας, το οποίο με την υλοποίησή του θα κάνει αισθητό το μέγεθός μας και τις δυνατότητές μας σε όλο τον Κόσμο, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες. Αν μπορέσουμε να φυτέψουμε ένα εκατομμύριο δέντρα, θα ενισχύσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που όλοι γνωρίζουμε πως έχουμε ως Lions.

Η δεντροφύτευση μπορεί εύκολα να οργανωθεί από τη Λέσχη σας σε συνεργασία με τους γείτονές σας, τους φίλους σας, τις οικογένειές σας, αλλά και άλλα μέλη της κοινότητάς σας με την κατάλληλη προετοιμασία και ενημέρωση. Σκεφθείτε την ικανοποίησή σας όταν θα βλέπετε τα δέντρα σας, τα δέντρα που εσείς φυτέψατε να μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο. Σκεφθείτε τι όμορφο που θα ήταν στην πόλη σας να δημιουργούσατε ένα λαϊονικό άλσος! Κάθε μήνα, όλο το χρόνο, θα αναφέρουμε τον αριθμό των δέντρων που φυτεύτηκαν παγκοσμίως σε αυτήν την ιστοσελίδα :

http://www.lionsclubs.org/EN/member-center/membership-and-new-clubs/global-membership-team/presidents-theme/million-tree/index.php



Φέτος μάλιστα ειδικά βραβεία πρόκειται να απονεμηθούν σε Λέσχες ή Θέματα σε αναγνώριση των δράσεων δεντροφύτευσης στις οποίες θα έχουν προβεί αποδεδειγμένα ως το τέλος του λαϊονικού έτους. Επίσης, αρκετά ποσά θα είναι διαθέσιμα για Θέματα με συγκεκριμένο προγραμματισμό μεγάλης κλίμακας δεντροφυτεύσεων. Πιστεύω ότι φέτος οι Lions σε ολόκληρο τον Κόσμο θα κινητοποιηθούμε προκειμένου να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μας, ο οποίος θα έχει πραγματικά μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον μας (φυσικό και ανθρώπινο).

1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.