Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ LIONS ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS

Αντιγράφουμε: http://resources.specialolympics.org/lions_clubs.aspx

Η γενναιόδωρη υποστήριξη την οποία παρέχει ήδη από το 2001 το Διεθνές Ίδρυμα Λεσχών LIONS (L.C.I.F.) έχει καταστήσει δυνατή την παγκόσμια επέκταση της διεθνούς πλέον πρωτοβουλίας, γνωστής ως «Special Olympics’ Opening Eyes» ή «Το Άνοιγμα των Ματιών των Special Olympics». Η στήριξη των Διεθνών LIONS δεν κατατείνει μόνο στην διατήρηση και βελτίωση όλων των πτυχών της διεθνούς κίνησης των Special Olympics, αλλά κυρίως βοηθά στην παροχή ευρύτερης υποστήριξης και εθελοντών στην Οργάνωση.



Το 2001, το Διεθνές Ίδρυμα των Lions, το Lions Clubs International Foundation, έλαβε μια δέσμευση μακράς πνοής έναντι των Special Olympics. Από τότε και κάθε χρόνο το Ίδρυμα χορηγεί στα Special Olympics πάνω από 1 εκατομμύριο US $. Έκτοτε, οι δύο οργανισμοί εργάζονται από κοινού προκειμένου να εξασφαλίσουν κατάλληλη οφθαλμολογική φροντίδα για αθλητές Special Olympics σε όλη την υφήλιο μέσω του Προγράμματος «Υγιή μάτια για τους Αθλητές μας» ή αλλιώς «Eye». Η δέσμευση που έχουν αναλάβει οι Διεθνείς LIONS είναι κάτι περισσότερο από οικονομική. Η Οργάνωση με χιλιάδες εθελοντές της έχει υποστηρίξει την εξάπλωση του προγράμματος «Eye» σε πάνω από 80 χώρες.

Οι απλοί Lions διαδραματίζουν καίριο ρόλο εθελοντή, βοηθώντας στην έκδοση άδειας κυκλοφορίας των αθλητών, στη διοργάνωση εξετάσεων αχρωματοψίας, στην καταγραφή και δοκιμή της οπτικής οξύτητας και στη διανομή γυαλιών οράσεως, αλλά και ειδικών προστατευτικών γυαλιών για συγκεκριμένα αθλήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, μέλη των LIONS διενεργούν και κάποια από τα τεστ όρασης σε αθλητές ή επίδοξους αθλητές των Special Olympics.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.