Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΔΟΜΗ


Ένωση Λεσχών
Η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών LIONS, όπως μαρτυρεί η ίδια της η ονομασία, είναι ένωση ανεξάρτητων και αυτοδιοικούμενων Λεσχών, οι οποίες λειτουργούν παγκοσμίως στο πνεύμα του λαϊονισμού και ακολουθώντας κοινές λαϊονικές παραδόσεις. Κάθε Λέσχη διοικείται από ετήσιο αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Λέσχης.

Η δομή του λαϊονισμού
Δύο, τρεις ή περισσότερες Λέσχες αποτελούν μια Ζώνη με επικεφαλής ένα Ζωνάρχη ή Πρόεδρο Ζώνης. Δύο ή περισσότερες Ζώνες αποτελούν μια Περιοχή με επικεφαλής έναν Πρόεδρο Περιοχής. Τρείς, τέσσαρες ή περισσότερες Περιοχές αποτελούν ένα Απλούν Θέμα με επικεφαλής ένα Κυβερνήτη. Περισσότερα του ενός Απλά Θέματα [Θ.] συναποτελούν ένα Πολλαπλούν Θέμα [Π.Θ.] με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κυβερνητών. Ο Ζωνάρχης και ο Πρόεδρος Περιοχής είναι παράδοση να έχουν υπηρετήσει ως Πρόεδροι Λεσχών πριν διορισθούν από τον Κυβερνήτη τους για ένα έτος στο αξίωμά τους. Επίσης ο Κυβερνήτης επικουρείται ή και αναπληρούται από δύο Αντικυβερνήτες. Τέλος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κυβερνητών προέρχεται από τις τάξεις των διατελεσάντων Κυβερνητών και διορίζεται για ένα έτος από τους θητεύοντες Κυβερνήτες. Γενικά τα αξιώματα στο λαϊονισμό είναι ετήσια από παράδοση αλλά και από τους κανονισμούς, με σπάνιες εξαιρέσεις.

Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν το Π.Θ. 117. Η νότιος Ελλάς και τα νησιά αποτελούν το Θ.117Α με έδρα την Αθήνα, ενώ η βόρειος Ελλάς με την Κύπρο αποτελούν το Θ.117Β με έδρα εναλλάξ τη Θεσσαλονίκη και τη Λευκωσία. Η Λέσχη LIONS Πατρών «Αρέθας Πατρεύς» ανήκει στη Ζώνη ΙΙΙ της Περιοχής ΙV του Θ.117Α.

Οι LIONS Διεθνώς συναντώνται ετησίως με διάφορες ευκαιρίες: τα ετήσια Εθνικά Συνέδρια, τα Ηπειρωτικά Συνέδρια [για παράδειγμα οι Ευρωπαίοι LIONS βρίσκονται κάθε χρόνο στο Europa Forum], το Διεθνές Συνέδριο. Ο τόπος διεξαγωγής αυτών των συναντήσεων είναι κάθε φορά διαφορετικός. Στο Διεθνές Συνέδριο εκπρόσωποι από κάθε Λέσχη του πλανήτη εκλέγουν τους Διεθνείς Συμβούλους [άλλους με ετήσια και άλλους με διετή θητεία]. Αυτοί θα αποτελέσουν το Διεθνές Συμβούλιο των LIONS που προεδρεύεται από τον Διεθνή Πρόεδρο με ετήσια θητεία. Ο ελλαδοκυπριακός λαϊονισμός έχει ως τώρα αναδείξει τρεις Διεθνείς Συμβούλους: τον αείμνηστο L.Τάκη Γεωργίου, τον L.Δημήτρη Καλαντζόπουλο και τον L.Γιώργο «Κόκο» Νικολαΐδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.