Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΟΙ LIONS ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΓΥΑΛΙΩΝ

Το είδαμε στην Αλεξανδρούπολη, στην Ιδρυτική Βραδιά της νέας εκεί Λέσχης. Ένα αξιοπρεπέστατο κυτίο συλλογής σκελετών για γυαλιά οράσεως.




Χρόνια τώρα οι Διεθνείς LIONS προτρέπουν τις κατά τόπους Λέσχες να υιοθετούν το διεθνές αυτό λαϊονικό πρόγραμμα ανακύκλωσης σκελετών γυαλιών. Σε τι συνίσταται το πρόγραμμα;

Σε πολλές περιοχές του πλανήτη η απόκτηση ενός σκελετού γυαλιών είναι απλησίαστη πολυτέλεια. Έτσι χιλιάδες άνθρωποι με μυωπία, πρεσβυωπία και αστιγματισμό, μένουν κυριολεκτικά τυφλοί, μην έχοντας τρόπο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Και μπορεί στον δικό μας τρόπο ζωής να φαίνεται μικρό σχετικά πρόβλημα, αλλά για ανθρώπους που ζουν καλλιεργώντας τη γη ή εκθρέφοντας ζώα (π.χ. μελισσοκομία, ιχθυοκαλλιέργεια), κυνηγώντας, ψαρεύοντας ή δημιουργώντας χειροτεχνήματα (χαλιά, πλεκτά, ξυλόγλυπτα) η έλλειψη καλής όρασης μπορεί να αποβεί μοιραία όσο η τύφλωση.

Έτσι οι LIONS συγκεντρώνουμε τα παλιά σας γυαλιά, τα δεύτερα ζευγάρια σας, ή αυτά που έφυγαν πια από τη μόδα, τα στέλνουμε σε λαϊονικά κέντρα καθαρισμού και αποκατάστασής τους και έπειτα με αποστολές εθελοντών μας στον τρίτο κόσμο, χαρίζουμε τα γυαλιά αυτά σε ανθρώπους που αλλιώς είναι καταδικασμένοι στην φτώχια και την κοινωνική αποξένωση.

http://www.lionsclubs.org/EN/our-work/sight-programs/eyeglass-recycling/the-journey-of-a-pair-of-eyeglasses.php

Έτσι οι LIONS κάνουν και πάλι τη διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.