Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

43o ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ LIONS ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το 43ο Εθνικό Συνέδριο Λεσχών LIONS Ελλάδος και Κύπρου, το οποίο φέτος διοργανώθηκε από τις 7 ως τις 10 Απριλίου στην όμορφη Λέσβο από τη Λέσχη LIONS Μυτιλήνης με Πρόεδρο τον δραστήριο L.Μανόλη Χατζηχαλκιά.

Το πένελ του Συνεδρίου του Θ.117Α. Διακρίνονται ο θητεύων και Προηγούμενοι Κυβερνήτες. Στο βήμα ο L.Μουσαμάς P.C.C.

Τα Εθνικά Συνέδρια έχουν καθορισμένο πρόγραμμα σε όλο τον Κόσμο και αυτό ισχύει και για τον ελλαδοκυπριακό Λαϊονισμό.

Έτσι την Τετάρτη 7 Απριλίου το απόγευμα έλαβε χώρα η Τελετή Έναρξης του Εθνικού Συνεδρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αυτής εισήλθαν οι Αξιωματούχοι του Θέματος, οι Πρώην Διεθνείς Σύμβουλοι και ο Ισπανός Διεθνής Παρατηρητής L.Luis Dominquez Calderon.

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α΄

Ανακοινώθηκε η βράβευση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου, ως οικολογικά ευαίσθητου προκαθημένου, καθώς και η βράβευση του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Α.Ι.Τρούπη. Προηγήθηκαν η Προσευχή, Χαιρετισμοί και Ομιλίες. Η βραδιά έκκλεισε με δεξίωση καλωσορίσματος.

Ο Αντικυβερνήτης του Θ.117Α και υποψήφιος Κυβερνήτης L.Αργυρόπουλος παρουσιάζει την υποψηφιότητά του. Στο βάθος διακρίνεται προβολή που συνόδευσε την παρουσίασή του.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 8 Απριλίου, τα δύο απλά Θέματα 117Α Νοτίου Ελλάδος και 117Β Βορείου Ελλάδος και Κύπρου, πραγματοποίησαν τα Συνέδριά τους ανεξάρτητα. Έγιναν οι επίσημοι απολογισμοί των Αμέσως Προηγουμένων Κυβερνητών, οι πρώτοι απολογισμοί των θητευόντων Κυβερνητών, ψηφίστηκαν οι προϋπόλογισμοί των επομένων ετών, οι απαλλαγές των προηγουμένων, έγιναν οι παρουσιάσεις των υποψηφίων Κυβερνητών και Αντικυβερνητών και εγκρίθηκαν τα πρακτικά του 42ου Εθνικού Συνεδρίου.

Άποψη του ακροατηρίου. Οι σύνεδροι παρακολουθούν την παρουσίαση του υποψηφίου Κυβερνήτου. Στο βάθος διακρίνεται ο θητεύων Κυβερνήτης L.Σεβρισαριανός

Το απόγευμα οι Σύνεδροι και οι εκπρόσωποι των Λεσχών είχαν την ευκαιρία Face to Face συζήτησης με τον Διεθνή Παρατηρητή του Συνεδρίου. Οι απαντήσεις του στις διάφορες απορίες συζητήθηκαν θετικά και δημιούργησαν μεγάλη ικανοποίηση στους συμμετέχοντες.

Το Face to Face. Αριστερά ο Διεθνής Σύμβουλος και Παρατηρητής του Συνεδρίου L.Luis Dominquez Calderon, στο κέντρο σε χρέη μεταφράστριας η L.Ζαχαριάδου P.C.C. και δεξιά ο θητεύων Κυβερνήτης L.Σεβρισαριανός

Το βράδυ της Πέμπτης σε έναν πανέμορφο πολυχώρο στη θέση Λουτρά Ελένης έλαβε χώρα η λεγόμενη Παραδοσιακή Βραδιά με παραδοσιακά εδέσματα, δημοτικά και λαϊκά τραγούδια.

Την Παρασκευή 9 Απριλίου έλαβε χώρα το Συνέδριο του Πολλαπλού Θέματος 117 Ελλάς-Κύπρος. Έγινε η έγκριση των πρακτικών του Συνεδρίου του Πολλαλπού στα Γιάννενα, παρουσίαση της υποψηφιότητας των Λεσχών Λευκωσίας "Λήδα" και "Εντός των Τοιχών" για τη διοργάνωση του 44ου Εθνικού Συνεδρίου στη Λευκωσία και έπειτα συνεδρίασαν οι Επιτροπές του Πολλαπλού.

Ένας Lion ψέλνει στο ψαλτήρι του Αγ.Θεράποντος στη μνήμη των κεκοιμημένων αδελφών μας.

Στις 13:00 ακριβώς και τον ιστορικό ενοριακό ναό Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών της Οργανώσεώς μας σε Ελλάδα και Κύπρο. Το απόγευμα ήταν ελεύθερο και πολλοί σύνεδροι προτίμησαν να κάνουν εκδρομές στα πέριξ της Μυτιλήνης και να δοκιμάσουν τα περίφημα ταβερνάκια της πόλης.

Το πρωί του Σαββάτου 10 Απριλίου έγιναν οι αρχαιρεσίες νέων Κυβερνητών και Αντικυβερνητών, Ελεγκτικών Επιτροπών, αλλά μυστικές ψηφοφορίες επί διαφόρων ζητημάτων. Έπειτα ανακοινώθηκαν πορίσματα Επιτροπών του Πολλαπλού τα οποία τέθηκαν σε ψηφοφορία.

Ο εκλεγμένος Κυβερνήτης απευθύνει χαιρετισμό στους Συνέδρους. Δίπλα του το Banner του δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη της νέας Λαϊονικής ηγεσίας και οι εκλεγμένοι απηύθυναν χαιρετισμό. Επίσης οι δύο νέοι Κυβερνήτες L.Αργυρόπουλος Θ.117Α και L.Μίτσιγκας Θ.117Β δημοσιοποίησαν τα banner της θητείας τους και τα μότο τους.

Το πολύχρωμο banner του εκλεγμένου Κυβερνήτου του Θ.117Α L.Αργυρόπουλου. Ο Λαϊονισμός ενώνει όλες τις ηπείρους. Μότο του "Το ευκταίον εστί εφικτόν"

Ο εκλεγμένος Κυβερνήτης του Θ.117Β L.Χρήστος Μίτσιγκας με το δικό του Banner. Πίσω αριστερά διακρίνεται και το Banner του L.Αργυρόπουλου

Μόλις ανακοινώθηκε η επίσημη ανάληψη του επομένου Εθνικού Συνεδρίου από τις δύο υποψήφιες Λέσχες της Λευκωσίας, δυο μικρά παιδιά χαιρέτισαν το γεγονός με τον τρόπο τους και καταχειροκτοτούμενα.



Το Συνέδριο έκλεισε σε ευδιάθετη ατμόσφαιρα με συναυλία της μικτής χορωδίας Μυτιλήνης "Νίκος Σκαλκώτας".




Το βράδυ πραγματοποιήθηκε επίσημο Gala σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης. Στο Gala, που έγινε προς τιμήν της εκλεγμένης για το λαϊονικό έτος 2010-11 ηγεσίας του ελλαδοκυπριακού Λαϊονισμού, ανακοινώθηκε και το όνομα του επομένου Προέδρου του Συμβουλίου Κυβερνητών L.Ιωάννη Λυριτζή, Προηγούμενου Κυβερνήτη.


Αντίο Μυτιλήνη - Καλημέρα Λευκωσία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.