Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η Λέσχη μας με σύνθημά της το ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό όλων των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Τέτοιοι συνάνθρωποί μας είναι και οι φυλακισμένοι στις διάφορες φυλακές. Είναι γνωστό πως οι LIONS δεν είμαστε για να κρίνουμε τους συνανθρώπους μας. Αυτή η ευθύνη είναι των δικαστηρίων αρχικά και του Θεού τελικά. Εμείς στόχο έχουμε να απαλύνουμε όσο μπορούμε τον πόνο του όποιου συνανθρώπου.

Προ καιρού πληροφορηθή-καμε ότι στις Φυλακές Αγ.Στεφάνου το 70% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί. Εξ αυτών οι Αφρικανοί βιώνουν την απόλυτη εξαθλίωση. Γενικώς οι κρατούμενοι έχουν ανάγκη εσώρουχα, σαγιονάρες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά υγείας, σαπούνι. Οι ίδιοι συνήθως ζητούν γραμματόσημα και πιο συχνά χρήματα ή τσιγάρα. Τέλος η Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών έχει μεταξύ των άλλων φροντίσει και για την δημιουργία βιβλιοθήκης για τους κρατουμένους.

Η Λέσχη μας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προσφέρει μια μικρή βοήθεια σε αυτή την κατάσταση. Αρνηθήκαμε εξ αρχής να δώσουμε χρήματα ή τσιγάρα, για λόγους ευνόητους. Έτσι αποταθήκαμε σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της πόλης και ζητήσαμε βιβλία χρησιμοποιημένα ή παλιά για την βιβλιοθήκη των Φυλακών του Αγίου Στεφάνου. Με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, το βιλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, το βιβλιοπωλείο ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ. Έτσι συγκεντρώσαμε 23 τόμους - κυρίως μυθιστορήματα. Επίσης αγοράσαμε τέσσερα μεγάλα πακέτα με ρολά χαρτί υγείας και δυο κούτες σαπούνι. Αυτά, γιατί γνωστή αρχή του Λαϊονισμού είναι ότι ΔΕΝ δίνουμε σχεδόν πουθενά χρήματα. Προσφέρουμε μόνο αγαθά.

Είδη ατομικής υγιεινής και βιβλία, η πρώτη προσφορά της Λέσχης μας στους φυλακισμένους συνανθρώπους μας. Λέγεται ότι οι Αφρικανοί φυλακισμένοι στερούμενοι χρημάτων δεν διαθέτουν ούτε τα απαραίτητα είδη για την ατομική τους υγιεινή.


Ακολούθως επικοινωνήσαμε και πάλι με την Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών και κλείσαμε ραντεβού για την παράδοση των όσων συγκεντρώθησαν. Έτσι σήμερα το πρωί, Σάββατο 17 Απριλίου, αντιπροσωπεία της Λέσχης παρέδωσε τα βιβλία και τα είδη ατομικής υγιεινής στην Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών Αγίου Στεφάνου. Ευχόμαστε δε να ζήσουμε την ημέρα κατά την οποία οι Φυλακές θα είναι περιττές σε έναν Κόσμο αγάπης και αλληλοσεβασμού. Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.