Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΓΕΩΡΓΙΟΣ "ΚΟΚΟΣ" ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ



Προηγούμενος Διεθνής ΣύμβουλοςΔιεθνής Σύμβουλος 2006-2008
Εκπρόσωπος των Ευρωπαίων Λάιονς,Πρόεδρος Διεθνούς Κατανόησης & Συνεργασίας για το 2008-2009

Ο Γεώργιος-Κόκος Νικολαΐδης, Μικρασιάτης την καταγωγή, είναι ένα πολύ ενεργό μέλος (από το 1963)της Λέσχης Λάιονς Λευκωσίας. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Λέσχης του και Κυβερνήτης του Θέματος 117 από το 1990-91. Υπηρέτησε από όλες τις βαθμίδες του Λαιονισμού και έχει βραβευθεί με δύο μετάλλια Διεθνών Προέδρων και άλλα τόσα πιστοποιητικά εκτίμησης. Ως επιστέγασμα της τόσο έντονης Λαιονικής παρουσίας του ανακηρύχθηκε το 2001 από το Δ.Πρ. Jean Behar Πρέσβης Καλής Θέλησης (Ambassador of Good Will), την ανώτατη τιμητική διάκριση που μπορεί ένας Λάιον να πάρει.

Του απενεμήθη το βραβείο 100% Προέδρου Λέσχης και 100% Κυβερνήτη. 32 Κυβερνήτες του Θέματος μας τον έχουν τιμήσει με το μετάλλιο εκτίμησης. Το 1974 ανεκηρύχθη από τον τότε Κυβερνήτη Λάιον Τάκη Γεωργίου ως ο Λαιον της Χρονιάς. Έχει προταθεί και ανακηρυχθεί 6 φορές Melvin Jones Fellow. Έχει οργανώσει 7 νέες Λέσχες Λάιονς, 1 Λαιονές και μία Λεό. Του έχει απονεμηθεί το Senior Master Key για πρόσκληση και εγγραφή 47 νέων μελών στο Λαιονισμό.

Κατα τη 44χρονη Λαιονική του πορεία υπηρέτησε επίσης ως εκδότης του περιοδικού The Lion στα Ελληνικά, Πρόεδρος της Λαιονικής Ακαδημίας και οργανωτής σεμιναρίων και εργαστηρίων. Είναι ο εμπνευστής και ο εκδότης του Λαιονικού Οδηγού το 1990 και στην ηλεκτρονική του μορφή το 2005, ενός μνημειώδους έργου 900 σελίδων (www.laionikosodigos.com.cy). Τέλος, ηγείται της διαχρονικής δραστηριότητος ανακύκλωσης ομματογιαλιών στη Κύπρο για 4η συνεχή χρονιά.

Το ασίγαστο πάθος του ανθρώπου Κόκου Νικολαίδη να ζεστάνει την ψυχή του συνανθρώπου του, είναι πολύ μεγαλύτερο από τα πλαίσια δράσης του στο Λαιονικό χώρο. Έτσι, συμμετέχει στα συμβούλια πολλων οργανισμών προσφοράς προς τα άτομα με νοητική υστέρηση, Πρόεδρος για 10 χρόνια των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, συμμετέχει στο συμβούλιο της Κλινικής για άτομα που υποφέρουν από το Aids. Μέλος της κίνησης Cans for kids, η οποία ανακυκλώνοντας τενεκεδάκια αλουμινίου εξασφαλίζει οικονομική βοήθεια στην παιδιατρική ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ιδρυτικός εκτελεστικός πρόεδρος του Λαιονικού Ιδρύματος για την Αποκατάσταση του Απροστάτευτου Παιδιού. Πέραν από την φροντίδα για τα απροστάτευτα παιδιά, κατάφερε με γενική ευθύνη και πρωτοβουλια του να αποκτήσει το Ιδρυμα ιδιόκτητη στέγη, ένα κτίριο του 1888, που για τη σωστή αναστύλωση/αναπαλαίωση του, βραβεύτηκε με το βραβείο Europa Nostra 2001.

Η εξέχουσα προσωπικότητα και δραστηριότητά του εκτιμάται από τη κυπριακή κοινωνία, αναγνωρίζεται και βραβεύεται σχεδόν από όλους τους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στον οικογενειακό τομέα, αξιώθηκε να μοιραστεί τη ζωή με τη αγαπημένη του Μαίρη και να δει τη ζωή να συνεχίζεται μέσα από τα 3 υπέροχα παιδιά του (όλοι ενταγμένοι στο Λαιονισμό), τη Μόνικα, τον Γιάννο, την Μαρίνα και μέσα από τις δύο πανέμορφες εγγονές του, τη Στεφανία και την Αλεξάνδρα.

Ο L.Νικολαΐδης είναι σήμερα η ψυχή του Λαϊονισμού στην Κύπρο και ένα σύμβολο για όλους εμάς τους νεώτερους της οργάνωσής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.