Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΑΪΟΝΙΣΜΟΥ


Αναδημοσιεύουμε από το μπόγκ "Φώς Φαναρίου" (http://fanarion.blogspot.com/):

O Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος χθες Σάββατο, μετά τον Εσπερινό στον Πατριαρχικό Ναό, σε πολυπληθείς προσκυνητές από την Ελλάδα - παρουσία και του Δημάρχου Αναβύσσου Αττικής - αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην καταπολέμηση του ρατσισμού, λέγοντας τα εξής:


"Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους σας ότι σήμερα είναι η Παγκόσμιος Ημέρα καταπολεμήσεως του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, και είναι κάτι που πρέπει να το ενθυμούμεθα όλοι, διότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, γλώσσης, εθνικότητος, θρησκευτικών πεποιθήσεων - όλοι αποτελούμε το ανθρώπινο γένος, την μεγάλη πανανθρώπινη οικογένεια.

Ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις και γι΄ αυτό δεν επιτρέπεται και σε μας τους ανθρώπους να κάνουμε διακρίσεις, να υποτιμούμε κάποια φυλή, κάποιο έθνος, κάποια άλλη θρησκεία.
Πρέπει να έχουμε όλοι αμοιβαίο σεβασμό και ως έθνη και ως φυλές και ως θρησκείες.
Να σεβόμεθα ο καθένας την θρησκευτική και πολιτισμική ταυτότητα του άλλου.

Να αισθανόμεθα ότι οι άλλοι είναι αδελφοί μας, και εκείνοι πρέπει να αισθάνονται ότι και εμείς είμαστε αδελφοί τους, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει να εδραιωθεί η παγκόσμιος ειρήνη και συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Έχουμε δοκιμάσει και εξακολουθούμε να δοκιμάζουμε τους πικρούς καρπούς των φυλετικών διακρίσεων, της υποτιμήσεως των άλλων, της υπερτιμήσεως του εαυτού μας, και είναι καιρός στον 21ο αιώνα - ο λαός μας λέει «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» - να συναισθανθούμε αυτήν την αδελφοσύνη, την αγάπη και την ενότητα, την οποία πρέπει να αισθανόμεθα ως ανθρώπινο γένος. Την ενότητα αυτή για την οποία τόσο όμορφα και γλαφυρά μίλησε ο Απόστολος Παύλος εις τον Άρειο Πάγο, εις την Αθήνα".

Είναι λόγια που προσυπογράφει κατά κεραία ο Διεθνής Λαϊονισμός. Οι Λάιονς περπατούν παράλληλα με την Εκκλησία μας, πρεσβεύουν τις ίδιες αρχές ελευθερίας, ισοτιμίας, αλλήλοσεβασμού και η συντριπτική πλειοψηφία τους στην Ελλάδα μας είναι πιστοί χριστιανοί ορθόδοξοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.