Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΓΕΡΟΪΤΟΣ



Μας φάνηκε σωστό να εγκαινιάσουμε μια σειρά από μικρά αφιερώματα σε ηγέτες του ελλαδοκυπριακού λαϊονισμού που τους διακρίνουμε από άλλους βάσει του σπάνιου ήθους τους και της μοναδικά ευεργετικής επίδρασής τους στην Οργάνωσή μας. Ήδη φιλοξενήσαμε για λόγους τυπικούς το βιογραφικό του θητεύοντος Κυβερνήτου. Τώρα προχωρούμε σε ένα μικρό αφιέρωμα στον Αμέσως Προηγούμενο Κυβερνήτη του Θέματός μας L.Κώστα Γερόιτο:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΟΪΤΟΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ 117Α για το 2008-2009

Σύνθημα : "Ελάτε να πάμε τον Λαϊονισμό ψηλά! Εκεί που του αρμόζει."


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΤΟΠΟΣ-ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αθήνα, 1949
ΣΠΟΥΔΕΣ: - Απόφοιτος Σχολής Ναυπηγών
- Σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων,Δημοσίων Σχέσεων, Διαφήμισης
- Σεμινάρια Marketing
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Επιχειρηματίας


Λαϊονική Πορεία

Οκτώβριος 1992: Εισδοχή στην Λαϊονική Οικογένεια (Λέσχη Αθηνών Μετροπόλιταν)
1993-1994: Μέλος Δ.Σ. της Λέσχης
1994-1995: Ταμίας Δ.Σ. της Λέσχης
1997-1998: Πρόεδρος της Λέσχης
1998-1999: Μέλος Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων Θέματος
1999-2000: Πρόεδρος Ζώνης Ι – Περιοχής ΙΙΙ Θέματος
2000-2001: - Μέλος της Επιτροπής Θέματος «Αφίσα για την Ειρήνη»
- Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Θέματος για το LCIF
2001-2002: - Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής Θέματος
- Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Θέματος «Αφίσα για την Ειρήνη»
- Πρόεδρος Περιοχής Ι
Νοέμβριος 2002: - Transfer από Λέσχη Αθηνών Μετροπόλιταν στην Λέσχη Αθηνών Αγ. Παρασκευή.
2002-2003: - Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής Θέματος
- Πρόεδρος Επιτροπής Θέματος «Αφίσα για την Ειρήνη»
2003-2004: - Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής Θέματος
- Μέλος Εξεταστικής Επιτροπής Θέματος
- Πρόεδρος Επιτροπής Θέματος «Αφίσα για την Ειρήνη»
2004-2005: - Ταμίας Λέσχης Αθηνών Αγ. Παρασκευής
- Πρόεδρος Επιτροπής Θέματος για το LCIF
- Μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής Θέματος
2005-2006: - Παρακολούθηση Διεθνούς Συνεδρίου (Ηong Kong)
- Ταμίας Θέματος
- Μέλος της Επιτροπής Διοργάνωσης Εθνικού Συνεδρίου-Ταμίας Εθν. Συνεδρίου
2006-2007: - Πρόεδρος Επιτροπής Θέματος «Αφίσα για την Ειρήνη»
- Πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής Πολλαπλού

Περαιτέρω, έχει παρακολουθήσει και υπήρξε και ομιλητής σε διάφορα Λαϊονικά Σεμινάρια, σχετικά με ηγεσία, δημόσιες σχέσεις, LCIF, κλπ.

Ο Κυβερνήτης Γερόιτος είναι ο Κυβερνήτης κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου η Λέσχη μας έλαβε την αναγνώριση των Διεθνών και τον Καταστατικό Χάρτη λειτουργίας της. Είναι λοιπόν το όνομά του ιστορικά, πρακτικά και ανθρώπινα συνδεδεμένο άρρηκτα με τη Λέσχη μας, στην ίδρυσή της, στα πρώτα της βήματα και στα επόμενα ελπίζουμε!

Ο Κυβερνήτης Γερόιτος άφησε κατά τη γνώμη μας ανεξίτητη τη σφραγίδα του στο Θέμα μας και πολύ δύσκολα θα βρεθεί Κυβερνήτης που να ξεπεράσει τον πήχυ στο ύψος που τον έθεσε ο L.Γερόιτος. Ο χαρακτήρας του L.Γερόιτου είναι καθαρός και κρυστάλλινος. Πρόκειται για έναν ειλικρινή άνθρωπο, με αγαθές προθέσεις και απολύτως ισορροπημένο ψυχισμό.

Ταυτόχρονα ο LΙΟΝ Γερόιτος είναι ένας Lion παθιασμένος με την Οργάνωσή μας και αφοσιωμένος στην προσφορά. Διακρίνεται από πηγαία και ζέουσα αγάπη για τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και είναι έτοιμος να σφίξει με γνήσια αισθήματα το χέρι κάθε απλού Lion που θα τον πλησιάσει.

Ο L.Γερόιτος είναι επίσης αρρωγός των προσπαθειών των Λεσχών της Περιφέρειας για σταθερή και σοβαρή περαιτέρω ανάπτυξη και προσφορά στις τοπικές κοινωνίες. Είναι ένας έμπειρος Lion και διακρίθηκε για την εργατικότητά του. Έτοιμος πάντοτε να δώσει συμβουλές, να αποδώσει επαίνους, όπου πρέπει, ή κάποτε και να προβεί σε αυστηρές παρατηρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Οργάνωσης.

Ο Κυβερνήτης Γερόιτος είναι από κείνους τους παλιούς Κυβερνήτες που ενέπνεαν τον σεβασμό με την όλη παρουσία και το έργο τους, αλλά και με τον ακέραιο χαρακτήρα τους.

Στη χρονιά του ο Κυβερνήτης (2008-9) εξέπληξε τους πάντες. Εκτός των καθιερωμένων επισκέψεων σε όλες τις Λέσχες και των άλλων κλασσικών εκδηλώσεων του Θέματος, ο L.Γερόιτος προέβη σε μια πρωτότυπη, όσο και εντυπωσιακή κίνηση. Έβαλε όλο το Θέμα να συγκεντρώσει ρουχισμό και είδη υπόδυσης και με την συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας έστειλε τόνους του συγκεντρωθέντος υλικού στους Έλληνες ομογενείς της Αρμενίας. Η ιδέα συγκίνησε, ενέπνευσε τα Μέλη και τους φίλους μας, ωφέλησε συνανθρώπους μας, εντυπωσίασε και ανάγκασε τα μεγάλα κανάλια σε προβολή του Λαϊονισμού.

Ο Κυβερνήτης δεν σταμάτησε εδώ. Βάλθηκε να κινητοποιήσει όλο το Θέμα για να συγκεντρωθούν χρήματα για αγορά ενός BAN ματακίνησης ΑΜΕΑ για ένα Ίδρυμα παιδιών της Θήβας. Και το κατάφερε.

Όμως το σπουδαιότερο κατόρθωμά του υπήρξε η εκμετάλλευση του Νόμου για την δωρεάν προβολή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τα Μ.Μ.Ε.. Έτσι ο Κυβερνήτης ετοίμασε - έμπειρος καθώς είναι και από τη δουλειά του - ένα ηχητικό και τηλεοπτικό διαφημιστικό και το έστειλε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της χώρας. Τον περασμένο Μάιο τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλιας, τοπικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα αναμετέδιδαν πολλές φορές την ημέρα το διαφημιστικό των LIONS. Αποτέλεσμα: τόνωση του ηθικού των Μελών μας, ενθουσιασμός των φίλων μας, νέες αιτήσεις για εισδοχή νέων Μελών στις Λέσχες μας και ενημέρωση των καχύποπτων ή αρνητικών συμπολιτών μας! Και ένα ακόμη ευχάριστο: το διαφημιστικό θα επαναλαμβάνεται περιοδικά ανά τρίμηνο επί έναν μήνα ξανά και ξανά!

Αποδίδουμε λοιπόν τιμή και αναγνώριση στον Αμέσως Προηγούμενο Κυβερνήτη μας και ευχόμαστε όλοι οι διάδοχοί του να τον ξεπεράσουν σε ήθος πρώτα και έπειτα σε δυναμισμό, αποφασιστικότητα και πρωτοτυπία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.